perjantai 16. maaliskuuta 2012

Sekalainen pläjäys

Pikaiseen täytyy käydä heittämässä kuulumisia tännekkin ennenkä äiti tai joku muu huolestuu! Hengissä ollaan ja paljon olisi tekemistä ja menemistä. Eilen illalla pyörähdin pippaloissa joissa oli ihan liikaa väkeä. Tunsin sieltä kymmeniä ihmisiä, mutta silti yhdessä vaiheessa kuljin puoli tuntia löytämättä ketään tuttua. Eihän siellä sitten viihtynyt, joten köpöttelin kotiin hyvissä ajoin. Tänään piti muutenkin olla skarppina jo heti aamusta! Vaikka ilmeisesti tänä viikonloppuna pitäisi juhlia rankasti. Milla oli ystävällisesti jakanut tällaisen tietopläjäyksen Facebookissa:

"Tästä voi tulla astetta rankempi viikonloppu: antiikin Roomassa 16. maaliskuuta nimittäin oli bakkanaalien ensimmäinen päivä. Alun perin bakkanaalit olivat hurjia kolmipäiväisiä kekkereitä, joissa viini virtasi, eikä se moraalikaan kovin tiukassa ollut. Bileitä pidettiin viininjumala Bacchuksen kunniaksi"

Jep, taitavat bakkanaalit jäädä tällä kertaa väliin... Lisäksi nyt taitaa olla Pyhän Patrikin, tai jonkun vastaavan, päivä ja Irlantilaistyylistä pukeutumista ja irkku-pippaloita on ollut nähtävissä paljon. Nyt ei kuitenkaan taivu enempää juhlimaan tällä viikolla. Tänään aion viettää iltaa illastaen hyvässä seurassa - kuten koko viikonlopun muutenkin.

Jotta tämä teksti menisi mahdollisimman sekavaksi niin mainittakoon vielä, että olen niin rakastunut Roomaan! Täällä on ihanaa! Katsokaa nyt näitä kuvia, jotka on otettu minun kotikadulta, ja yhden korttelin päästä: täällä kasvaa appelsiineja, sitruunoita ja kirsikkapuita ihan vaan normaalisti katujen varrella. Eikö muka ole siistiä?

hedelmät

Ja katsokaapas tätä. Ihan vain yhden luentosaleistamme ajattelin esitellä. Tuommoinen perus auditorio. Sanoinko vielä, että täällä on mahtavaa! Mahtavaa! Mahtavaa!

luentosali

ps. Ne, jotka eivät selvittäneet edellisen tekstin otsikon salaisuutta voivat klikata tästä. Ja katsokaa ihmeessä muutkin osat!

10 kommenttia:

  1. Nyt kyllä iskee kateus! Siellähän on jo ihan kesä! Mäkin haluun, saanko tulla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vaan! Täällä on kyllä aika mukavaa :)

      Poista
  2. Hienot on näkymät niin sisällä kun ulkonakin. Muuta parasta oli kyllä nuo jatkoosat ne oli kyllä mun juttu.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä! Tekis mieli sanoa, että ei oo mun juttu,mutta pakko tunnustaa että upeaa on ja että onneksi olen oikeasti tulossa kesän korvilla. Kun vaan aika menisi nopeasti! Pääseekös tuolla yliopistolla turistit pällistelemään?
    Viettäkää ihan omat bakkanaalit Tanten kanssa; ehkä voitte hiukan pitää kuitenkin moraalista kiinni. Muuten ei muuta kuin: hauskaa viikonloppua!Tänään on kai: lauantai, pizzapäivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tästä päivästä tulikin lauantai, pastapäivä, mutta maistuu toki sekin :) ja ei kai sinne kampukselle virallisesti pääse muut kun opiskelijat, mutta ainahan voi yrittää. Ei ne oo vielä kertaakaan sitä lätkää multa kyselleet..

      Poista
  4. Joo taidan kyllä koko ajan vakuuttua enemmän ja enemmän, että pitää tulla pyörähtää sun luona. Täytyy tulevina viikkoina sopia alustavat päivät että saan sumplittua kaikki työt ja muut menot balanssiin. Ja tietty että tuun sellasena aikana mikä passais sulle hyvin :) Omakin reissu ja maisemat jo vähän kuumottelee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin jo vastanneeni tähän, mutta ilmeisesti en vastannutkaan. Todellakin tuut/tutte käymään, jee!

      Ja vähän jännittää sun puolesta sun reissu. Mutta kyllä sää siellä pärjäät! Tulee olemaan niin paljon siistimpää kun missään Roomassa! :D

      Poista
  5. Ei oo kyllä ihan perus luentosaleja. Mitenköhän siellä luentoon voi keskittyä kun kattelee vaan ja ihmettelee rakennusta. Täällä on kans nyt kyllä keväinen keli. Tosin ihan noin lämmintä ei oo ja ei ihan kasva sitruunat parvekkeelta katsellessa. Mahtavaa siellä kyllä on, ja kivaa että sulla on siellä kivaa :) Hauskaa viikonlopun loppua multakin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myöhäiset kiitokset hyvän viikonlopun toivotuksista! Oot hauska kun pistät aina sää raporttia tulemaan :)

      Poista