sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Hyvä viikonloppu!

Nyt on kyllä ollut kertakaikkisen hyvä viikonloppu! Tästä merkinnästä tulee varmaan kilometrin mittainen, kun koitan selostaa viikonlopun kohokohdat. Yritän tiivistää!

Perjantaina ei ollut yhtään luentoja, illalla oli jalkapallopeli ja jalkapallopelin jälkeen suunnattiin vielä Trasteveren kaupunginosaan hetkeksi istuskelemaan. Lauantai-aamuna lähdin kämppikseni Sigridin kanssa katsastamaan yhdet markkinat, ja siellähän oli vaikka mitä ihanaa. Mielettömät määrät vintage-mekkoja, hameita yms.. niin paljon itseasiassa, että jossain vaiheessa todettiin, että nyt on lähdettävä kotiin, koska täällä on niin paljon niin ihania asioita, ettei mihinkään pysty enää keskittymään. Itselleni löysin yhden ihanan keltaisen pliseeratun vintage-hamosen, ja pienen ruskean nahkalaukun - ehtaa vintagea myöskin! Päivällä sitten siivoilin, sillä oltiin perjantaina tehty Sigridin kanssa upea siivouslista, ja minulla oli keittiön ja käytävien siivousvuoro.

DSCN0494

Me tytöt oltiin haluttu lähteä lauantai-iltana ulos syömään ja tanssimaan. Meidän kämpän pojat olivat molemmat vähän sairaita joten ne jäivät kotiin. Meitä oli sitten koossa kuuden hengen porukka: minä, kämppikseni Sigrid, ruotsalainen Lisa, italialainen Domenico sekä tanskalainen Christina Roomassa käymässä olevan poikaystävänsä kanssa. Ravintolan valinnassa vaikutti se, että parhaillaan on kuulemma artisokkasesonki, ja ne ovatkin tällä seudulla jonkinmoinen erikoisuus. Olimme kaupunkikierroksella kuulleet, että juutalaisessa kaupunginosassa, Ghetossa, ne valmistetaan jollain aivan erityisellä tavalla. Lisa onnistui saamaan meille pöydän sellaisesta ravintolasta kuin Sora Margherita, jonka erikoisuus on uppopaistetut artisokat. Niitä on kehuttu ravintola-arvioinneissä The Guardian -lehteä myöten.

Ravintola oli melko erikoinen tapaus sekä ulkoa, että sisältä. En älynnyt ottaa ravintolassa enempää kuvia, mutta Googlen kuvahakuun kun laittaa "Sora Margherita Roma" niin näkee aika hyvin millaisesta paikasta on kyse. (Päätin helpottaa elämäänne, kuvahakuun suoraan klikkaamalla TÄSTÄ! ) Ruokalista kirjoitetaan joka päivä uudestaan ja käsin. Jos jonkun annoksen raaka-aineet loppuvat, se vain vedetään listalta yli. Helppoa! No, entäs ne uppopaistetut artisokat sitten? Ihan hyväähän se oli, maistui aikaslailla uppopaistetulle artisokalle!

DSCN0484

Illallisen jälkeen haluttiin lähteä tanssimaan. Käytiin ensin istuskelemassa muissa kuppiloissa, ennen varsinaiselle, ihan oikealle italialaiselle klubille siirtymistä. Domenico nimittäin tiesi varoitella, että siellä tanssiklubilla ei ole kovin edullista ostaa juotavaa. Kohde-baarissamme oli muutenkin vähän kovemmat kriteerit kun esimerkiksi Jyväskylän yöelämässä. Pojat eivät pääse baariin ilman kauluspaitaa, eivätkä myöskään yksin tai poikaporukassa. Poket ovat todella tiukkoja ja pitävät huolen siitä, että kaikki ovat pukeutuneet riittävän tyylikkäästi ja, että naisia on baarissa enemmän kuin miehiä. Päästiin kuitenkin helposti ja ilman jonottamista sisään ja tanssiminen oli yhtä hauskaa kuin aina ennenkin - ellei jopa hauskempaakin!

Me pysyteltiin luonnollisesti siellä tavisten tanssilattialla. Jostakin vajaasta satkusta olisi nimittäin päässyt ylemmälle tasolle tanssimaan, mutta meille riitti ihan tavallinenkin rahvaanomainen tanssilattia. Ja ne hinnat muutenkin riittivät meille oikein hyvin: narikka maksoi 5€, ja juomat 15€ kappale. Kyllä, kirjoitin ihan oikein, 15 euroa! Mutta tanssiminen oli hauskaa ja tanssimisen lomassa jonkin verran tuli otettua kuviakin, yhtä edustavia kuin aina. Onneksi kuitenkin Sigridin kameralla, niin en mitenkään pysty niitä teidän kanssanne nyt jakamaan, harmin paikka!

Tänään lähdettiin Sigridin kanssa kaupungille, käyskenneltiin ja kuljeskeltiin tuntitolkulla. Nautittiin auringosta ja kuviteltiin olevamme italialaisia aurinkolaseinemme. Käytiin meidän lemppari jätskipaikassa, jossa on meidän lempparein jätski-setä. Otin minttua, stracciatellaa ja panna cottaa, nam nam! Tänään ei ole enää ohjelmassa muuta kuin ruuanlaittoa, rentoutumista ja ehkä vähän skypettelyäkin. Kertakaikkisen hyvä viikonloppu - tämä se on elämää!

DSCN0491

Ai niin, meinasin unohtaa! Lienette varmaan kaikki valtavan ylpeitä, sillä olen ottanut ensimmäisen askeleeni ja puhunut italiaa myös jollekkin tutulle henkilölle (kaupan kassat yms.. oli siis jo aiemmin koettua). Rehellisyyden nimissä en vielä kovin montaa lausetta sanonut, mutta kävin kokonaisen pitkän keskustelun niin, että minulle puhuttiin italiaksi ja minä vastasin englanniksi. Se on jo alku sekin, että edes ymmärrän mitä minulle puhutaan!

11 kommenttia:

  1. Kivaa luettavaa taas, ihanaa että on ollut huippuviikonloppu.

    Nyt vaan sitä italiaa puhumaan!! Sä opit!! That's the only way. Ja hei, osaat kuitenkin paremmin italiaa, kun ne suomea. Mieti asiaa toisin päin: Jos suomeen tulisi vaihtari, niin kyllä olisi nolompaa jos se kieltäytyisi puhumasta suomea, kuin se, että se puhuis aluks vähän hassusti!

    Täälläkin alkaa olla kevätfiilikset. Arska paistaa ja lumet sulaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Maija kun lueskelet, määkin sun juttujasi!

      Ja niin mää aionkin, vähän kerrassaan! Se on vaan aluks niin pelottavaa. Olis paljon mukavampaa jos vois vaan osata heti täydellisesti, mutta kai se on jo tunnustettava ettei se niin mene :) ja kiitos tsempeistä, kyllä mää vielä opin!

      Ihanaa, että teilläkin on siellä kevät! Ei muuta kun nauttimaan Arskasta ja ihanasta luonnosta, ensimmäisistä vihreistä lehdistä jne!

      Poista
  2. Tajusin heti, että kuka oli ollu vuorolistan arkkitehti. Tutun näköstä! :)

    Ja hei mää aina toivon, että sieltä opit kaikkia uusia juttuja ja uusia ruokia, joita voit mua sit opettaa tekemään. Mutta ehkä toi artisokka-juttu on sellanen mitä ei välttis tarvii tuoda tänne. Se näyttää ihan joltain kävyltä itse asiassa :D

    Ja kyllä noitten lasienkin avulla näytät ihan italialaiselta, homma toimii! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eiköhän me voida noi artisokat hylätä suosiolla :D .. mutta rehellisyyden nimissä en mää kyllä oo vielä yhtään italialaista ruokaa oppinut kokkaamaan, mutta ehkä mää vielä senkin ehdin?

      Poista
  3. Mukava kuulla että sulla menee mukavasti ja on hauskaa. Ja että olet löytänyt paljon kavereita eri maista. Kyllä tuota artisokka juttua vois maistua vaikka se näyttää ihan kuolleelta kukalta. Hyvältä kuulostaa kun olet ruvennut käyttämään Italian kieltä kohta et osaa Suomea puhuakkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se maistui aika pitkälti öljyltä! Nuo lehdet oli paistunu rapsakoiks ja maistui ihan sipseiltä!

      Poista
  4. Olen samaa mieltä kieliasioista kuin Maya tuossa ylempänä! Veivaapa vielä italiaksi tuo työlista, heh! Joo, munkin mielestä se oli sun näköinen. Vesi herahtaa kielelle noista sun jutuista, oli sitten kyse jädestä tai artisokista tms. Odottelen kovasti lomaani.... Ja kyllä noi markkinat voi olla "vaarallisia" paikkoja kaikkine vintagejuttuineen! Toivottavasti saat sähköpostitse kuvia tai lainattua kämppiksen kameraa, että voit meille muutaman kuvan välittää?! Ihana kuva susta tuossa lopussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti sanomani, että ihana kuulla että on ollut upea viikonloppu! Ja hieno juttu tuo yksi kynnys jonka olet ylittänyt tuossa italian puhumisasiassa!

      Poista
    2. Kiitos kiitos! Itsekkin olin kyllä yllättynyt ja vähän ylpeä itsestäni, kun pystyin käymään ihan kunnon pitkän keskustelun niin, että mulle puhuttiin vain italiaa.

      Ja kyllä mää ne kuvat varmasti saan, mutta tanssilattialla otetut räpsäisyt ei varmaan niitä kauneimpia ole! Siksi olen ihan tyytyväinen ettei toistaiseksi niitä voi vahingossakaan julkaista :D

      Poista
  5. Ooh castel sant'angelo..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jouduitko Googlaamaan vai miten sää sen tunnistit? :)

      Poista