torstai 22. maaliskuuta 2012

Miniloma

Viime viikonlopun "minilomasta" voisi vielä jotain turista. Käytiin silloin muun muassa tutustumassa San Calliston katakombeihin, jotka onkin Rooman suurimmat. Täytyy vielä vähän taputella myös itseäni selkään, sillä minulla ei ollut aavistustakaan millä pysäkillä bussista piti nousta. Jossain vaiheessa sitten totesin, että no hypätään ulos vaikka seuraavalla - ja tadaa! Sehän oli suoraan portin kohdalla!

DSCN0536

Sisäänpääsy maksoi 8 euroa, ja sisälsi vajaan puolen tunnin mittaisen opastetun kierroksen. Mentiin saksankielisen opasryhmän mukana (ok, ei siinä ryhmässä ollut kuin kaksi henkeä + opas), joten ihan kaikkea en voi väittää ymmärtäneeni. Wikipedia kuitenkin jelppaa ja Rooman seudun katakombeista voi lueskella klikkaamalla tästä. Sen verran kuitenkin ymmärsin, että maan alla on noin 20 kilometriä niitä käytäviä, enpä haluaisi sinne ilman opasta lähteä hortoilemaan. Paikka oli ehdottomasti kokemisen arvoinen, vaikka pääasiassa se oli kyllä karmivaa. Kylmää, pimeää, ahdasta ja seinät täynnä hautapaikoiksi kaiverrettuja koloja. Oli siellä muutama sarkofagikin ihan aitojen jäännösten kera. Kuvia siellä ei valitettavasti saanut itse ottaa, mutta tässä ongelmassa jelppaa Google, kun klikkaat tästä. Jos on yhtään enemmän aikaa Roomassa pyöriä ja haluaa nähdä vähän muutakin kuin Colosseumin ja Espanjalaiset portaat niin suosittelen tuolla käyntiä kyllä kaikille!

Minilomailuun kuului luonnollisesti myös ulkona syöminen. Testailtiin viikonlopun aikana erilaisia paikkoja ja ruoka kyllä maittoi jokaisessa. Yhtenä iltana syötiin spaghetteriassa, jossa spagetille sai valita kastikkeen noin sadasta eri vaihtoehdosta. Kuva on toki "hieman" ylivalottunut, mutta haluaisin tässä välissä lähettää terveiset tuolle öljyn määrälle, joka minun spaghettikastikkeenani oli. Erästä vanhaa sananlaskua lainatakseni ruoka oli hyvää, ja öljyä riittävästi!

DSCN0554

Nyt nokka kohti italian kielikurssia, jonka jälkeen täytyy käydä ruokakaupassa kurkkimassa onko siellä kaikkea mitä tarvitsen leipomiseen. Synttäripippalot on nimittäin ylihuomenna, jee!

9 kommenttia:

  1. Hauskan näköinen ruoka, mutta pääasia että on maistunut hyvälle!
    On siis öytynyt lisää kohteita lomalleni, karmeita katakombeja kaiken muun kivan ohessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväähän se oli mutta rehellisyyden nimissä en ihan kaikkea tota öljyä syönyt :D

      Poista
  2. Aika creepy paikka kyllä tuo luolasto. Harmi kun ei saanu ottaa kuvia ite, ehkä ihan hyvä niin. Kyllähän joka tapauksessa tuo näyttää visiitin arvoiselta paikalta! :) Ja tuo spaghetti näyttä syömisen arvoselta ruualta! Ei muutakun hyvää kielikurssia ja ruokaostostelua ja leipomista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ja kiitos jälkikäteen! Kielikurssissa ja ruokaostostelussa ei ollut kehumista mutta onneksi leipominen ainakin onnistui joten kuten :)

      Poista
  3. Alko tekee mieli rakettispagettia :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kun Siwaan ja sit keittämään! :D

      Poista
    2. Ps. Täällä olis pyhäinhäväistys jos spagetin menis pilkkomaan/leikkaamaan pätkiksi..

      Poista
  4. Ulkomaalaisista ruokakaupoista on ehkä maailman rasittavin koittaa ettiä leipomistarvikkeita! Toivottavasti sait ees sovellettua jotain jos ei muuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän vaan! Olin varautunut siihen ja silti meni hermot :D mutta lievällä soveltamisella jotain sain aikaseks :)

      Poista