torstai 1. maaliskuuta 2012

Kouluviikko pulkassa

Tällä ahkeralla pikku koululaisella on ensimmäinen kouluviikko pulkassa. Tällä viikolla sai käydä kaikilla luennoilla testaamassa ja huomiseen kello 12 mennessä piti toimittaa opiskelijavaihtoasioita hoitavaan toimistoon virallinen kursseilleilmoittautuminen. Vein sen jo tänään, koska huomenna minulla ei muuta asiaa olisi yliopistolle ollu. Otin kolme kurssia, yhdeensä 24 opintopistettä, suositusten mukaisesti. Jyväskylän yliopistostahan saan lisäksi 10 opintopistettä vaihdossa olemisesta - toisin kuin minkään muun maalaiset vaihtarit! He saavat vain ne opintopisteet, jotka suorittavat. Muilla on ollut myös ongelmia sen suhteen, mitä kursseja kotiyliopisto antaa heidän suorittaa. Minulla kaikki sujui pelottavankin helposti!
5

Luissilla puitteet ovat kertakaikkisen mahtavat. Yliopisto on jakautunut kolmeen kampukseen: lakikampukseen, hallintokampukseen ja pääkampukseen, jossa valtaosa opiskelijoista (minä mukaan lukien) on. Myös hallintokampus on mielettömän kaunis paikka vanhoine upeine rakennuksineen. Mutta niin on kyllä minunkin kampukseni! Suurin luentosali on vanha valtavan kaunis kirkko. Myös osa muista rakennuksista on vanhoja kirkon osia. Yliopistolta minulla ei valitettavasti ole vielä toistaiseksi kuvia (alla olevat on vaan kaduilta sielä tältä!) Kaikki rakennukset on pidetty todella hyvässä kunnossa ja mm. luentosalien ulkopuolella on digitaalinen näyttö johon päivittyy mikä luento tässä salissa on seuraavaksi, kuka sitä opettaa ja kauanko se kestää. Ala-auloissa on luonnollisesti näyttöjä, joissa näytetään kaikki alkavat luennot!

Me vaihtarit saadaan syödä ruokalassa, mensassa (niinpä, se älykkäiden ihmisten kerho!), kolmen ruokalajin ateria hintaan 3,20. Ateriaan kuuluu siis leipää, ensimmäinen ruokalaji (yleensä saa valita muutamasta eri pastasta), toinen ruokalaji (saa valita parista-kolmesta eri lihasta ja lisukkeeksi saa valita riisiä/perunaa/kasviksia/salaattia), jälkkäristä, hedelmistä ja juomasta (hanasta saa mm. limpparia). Ruokalan lisäksi koululla on oma kahvila, ja vähän erilainen kun Sonaatti! Kahvilan pihassa on auringossa pöytiä (myös aurinkovarjot saatavilla). Pihalla on myös mahdollisuus pelata pöytäfutista tai pingistä ja kaiuttimista soi musiikki ja Radio Luissin omat ohjelmat. Me vaihtarit todettiin, että meidät on heitetty joko johonkin elokuvaan tai Beverly Hills 90210 -sarjaan. Kertakaikkisen mahtavaa!

cats3

Tänään täällä oli tosi lämmin päivä, pari kymmentä astetta. Kävelin yliopistolta kotiin ja siihen meni noin 35 minuuttia. Kävelin myös tässä naapurustossa, otin valokuvia kuten kunnon turistin kuuluukin. Koitin metsästää hiustuotteita ja sainkin jotain ostettua. Luonnollisesti vasta sen jälkeen, kun olin kerännyt leukani lattialta, kempparikaupan (naispuolisen!!) myyjän sanottua minulle: "Uuuu, ciao bella!". Kohta taidan lähteä vielä käyskentelemään ulos, eihän näillä keleillä malta sisällä istua! Illalla lähdemme porukalla kurkkimaan miltä näyttää Trasteveren kaupungin osassa.

4
(Ps. Alma, Milla ja Krista! Yksi noista kuvista on omistettu erityisesti teille, arvaatteko mikä?)

15 kommenttia:

  1. Ihan kelpo keleiltä näyttää! :) Täälläkin on ollu tosi lämmintä. Kolme astetta plussaa jopa. Jee! :) Hauskaa viikonloppua sit jos kerta ei enää koulua oo ja hauskaa iltaa!

    VastaaPoista
  2. "Tässä Kirsi Manninen ja nämä ovat jalkani!" ? Osuinko oikeaan?!
    Jonia kompaten, täällä on lämmintä ja me lähetään ylihuomenna Saariselälle. JEE! Toivottavasti sielläkin on lämmin ja hyvät hiihtokelit. Niin joo terveisiä Tallinnasta... sieltä juuri palasimme ja sielläki oli lämmintä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Ahoselle! :D

      Ja kylläpäs siellä nyt reissataan! Kuulostaa ihanalle molemmat reissut, toivottavsti kelit suosii myös siellä Saariselällä. Mukavaa reissua ja terkkuja Markolle! :)

      Poista
    2. Nyt pitää reissata. Kesästä kun ei tiedä! ;) Mä kerron terveiset!

      Poista
    3. Hitto Krista kerkes ennen mua! Arvasin jo kun näin se kuvan, että tää on meille vaikken vielä ollu lukenu sun kommenttia lopusta :D Meitsi ei pääsekään Saariselälle kun täällä antibioottikuuri kieltää kaiken liikunnan kymmeneksi päiväksi. Jippii! Mutta hauskoja luentoja sinne :)

      Poista
    4. Hyvää työtä Alma! Uskotaan, että osasit ratkaista tehtävän myös ihan itte :) ja paranemisia sulle ja hyviä reissuja Ahoskaisille.

      Poista
    5. Ei tuo ihan täysin sisäpiirijuttu ollut - lueskelen tässä urakalla viikon blogeja ja kun näin kuvan, mielessäni kaikui välittömästi kotivideolta tuttu: tässä kirsi manninen ja nämä ovat jalkani....

      tosi kivaa lueskella näistä rooman ihmeistä :-)

      Poista
    6. Sää Sari taidat vaan kuulua siihen sisäpiiriin! :) mukavaa kun lueskelet!

      Poista
  3. Hieno homma ensimmäinen kouluviikko takana, puitteet on ainakin kunnossa. Kyllä tuolla sapuska tarjoilulla jaksaa jos van jaksaa syödä. Käytiin äidin kanssa mökillä ja pudoteltiin katoilta lumia sitä oli aika runsaasti. Karri esitteli meille UKKOMETSON se oli tosi hieno ja viihtyisä kyllä se kaveri osaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mökillä oli ilmeisesti kaikki kunnossa? Hyvä homma!

      Poista
    2. Kaikki kunnossa: paljon koskematonta lunta ja ihana, hiljainen rauha. Ja aurinkopaneeli täynnä virtaa, joten kesää tännekin odotellessa...

      Poista
  4. Ihanalta siellä näyttää, kyllä kelpaa sun olla siellä ja meidän (ainakin Raili, tytöt, minä, Joni!) odotella omia lomiamme sun luona. Aika mahtavalta kuulostaa tuo kampuksen elämä; todellakin vähän toista kuin täällä... On tosi mukava lukea näitä sun kuulumisia tästä blogista; pääsee hienosti italialaiseen elämään ja fiilkseen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi vaan viel vähän enemmän koluta kaupunkia ja tutustua paikkoihin. Monista nähtävyyksistä oon vielä vähän ulapalla!

      Poista