maanantai 5. maaliskuuta 2012

Scusa ma non parlo italiano!

Miten voi ihmisellä olla näin suuri kynnys puhua italiaa? Muut saivat eilen minun kustannuksella hyvät naurut, kun kerroin ihan tosissani, että haluaisin vaan opiskella, opiskella ja opiskella - ja sitten puhua täydellistä italiaa. Kaverit väittivät, ettei se muka niin mene. Miksi ei voisi mennä? Kyllä minä olen jonkin verran italiaa käyttänyt, kaupoissa, bussilippuja ostellessa, taksikuskeille puhuttaessa jne. Italialaisille kavereille en kuitenkaan ole vielä rohjennut alkaa sönköttämään. En vaan halua tehdä virheitä! Yllättävän paljon minulta on tultu italiaksi kysymään metroista, tai busseista. Kerran joku äijä taisi pyytää minua auttamaan häntä tekemään taskuparkkia, mutta kun en ihan satavarmaksi ole ymmärtänyt olen vaan huikannut aina tutun ja turvallisen Scusa, ma non parlo italiano!

Ostin itselleni italiankielistä luettavaa, jotta vähän voisi saada rutiinia ja laajennettua sanavarastoa. Jos olisi ollut aivot mukana kaupoilla, niin olisi ehkä voinut tajuta, ettei Pikku Prinssi ole ihan mitään helpointa mahdollista kieltä. Sanakirjan kanssa olen päässyt etenemään jo melkein yhden sivun, hyvä minä!

DSCN0412
DSCN0415

15 kommenttia:

 1. Oot Kirsi siis samanlainen kun kaikki muutkin suomalaiset. Ei voi puhua vierasta kieltä sen takia, että saatta tehdä virheitä :) Minä sanon että sönköttämään vaan! Kyllä sie sit opit kun ihmiset kattoo sua kun hullua, kun yrität pyytää jotain kakulle, mutta käsketkin sitä vaan johonkin ku**iin mennä.. Vai miten se oli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahahahahahaha! Tästä sain kyllä päivän parhaat naurut! Voi niitä aikoja, kun kännykän sanakirja oli jotain uutta ja haastavaa :D

   Poista
  2. Tytöt se oli kalu... :D

   Poista
 2. Nyt vaan unohdat olevasi suomalainen, joka arastelee puhua kieliä. Niin se on kaikilla ja kaikkien vieraitten kielten kanssa. Ole vaan rohkea ja yritä! Itse ainakin töissä arvostaa jokaista muista maista tullutta, joka edes vähän yrittää pärjätä suomella, vaikka virheitä tulisikin. Vieraita ihmisiä kaduilla ja toreilla et ehkä enää koskaan tapaa, so what vaikka vähän tössisi! Päättäväisesti ja suomalaisen sisun kanssa joka päivä muistat puhua italiaa erilaisissa tilanteissa, edes vähän jopa italialaisten kavereitten kanssa! Äläkä ota paineita kieliopista. Tsemppiä! Sitten on mukava, kun kielitaidon huomaat karttuneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkös mää just sanonut, että oon mää sössöttänytkin niille joita en enää koskaan tapaa! Noitten kanssa joita vielä tapaa, se hankalampaa on! :)

   Poista
 3. No onneksi Pikku Prinssi on sentään muuten todella ihastuttava kirja! :)

  Ja ymmärrän todellakin tunteen. Vaikka itse olin vaihdossa Walesissa, missä tosiaankin sai puhua "tuttua ja turvallista" englantia, jännitin ensimmäisinä päivinä jo taksikuskeille puhumista, enkä varmaan kertaakaan avannut suutani luennoilla, koska pelkäsin että teen virheitä ja muutun tomaatinpunaiseksi nolostelijaksi. :D Ihan hölmöä, mutta ei sille tunteelle vaan voi mitään jos se iskee! Onneksi sitä sitten kuitenkin rentoutui. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja ajattelin myös, että koska oon lukenut sen useamminkin suomeksi, niin ei se haittaa jos en joka sanaa ymmärrä, kun tiedän kuitenkin mitä tapahtuu :)

   Ja kiitoksia vertaistuesta! Jospa tämä tästä kohta lähtee rentoutumaan, tämä munkin kielitaito! :)

   Poista
 4. Voi yritä parhaasi puhua kaikkien kanssa sitä kieltä vaan! Kysele kavereilta nonstop että mitä kaikki tarkottaa ja käykää esim ravintolaillan aikana läpi kaikki ruuat ja ruoka-ainekset ja astiat yms läpi ja sellasta! Mua harmittaa kaikista eniten se etten japanissa uskaltanut käyttää kieltä just saman syyn takia (paitsi toisaan kaupoissa) ja se on jäänyt niin ärsyttämään vieläkin! Muista että useimmat ihmiset tykkää hirveesti opettaa ulkomaalaisille omaa kieltään! sit ne on ihan innoissaan kun osaat edes pari sanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on! Kai se pitäisi vaan ylitää se ensimmäinen kynnys, että pääsisi alkuun! Kai se jossain vaiheessa helpottaa?! :)

   Poista
 5. Sää taidat olla vaan liian kriittinen ja ei muuta kun annat mennä vaan! :) Mää tiiän että sää kyllä osaat. Aika montakin muuta asiaa tilannetta on ollu missä oot aika lailla väheksyny taitojas, mutta onkin ilmenny että sää oot mestari! Että antaa palaa vaan, osaat paremmin kun uskotkaan, tiedän sen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiät myös, että musta virheiden tekeminen ei oo kivaa! :) mutta kiitti tsempistä. Enköhän mää vielä jonain kauniina päivänä yllätä :D

   Poista
 6. Ciao bambina! Täytyy nyt kuitenkin myöntää, että näitten yli 40 vuoden jälkeen Saksassa ja Itävallassa se "kielityö" on vieläkin kesken. Mutta näinhän asia on (taas) suomenkin kohdalla. Otapas esimerkkiä serkkupojastasi, kyllä muuten kielet kääntyy ja juttua riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai tässä sitten muu auta kuin rohkaistua ja yrittää!

   Poista
 7. Nyt olet saanut tosi paljon kannustusta (ja ymmärrystäkin), että antaa mennä vaan italiaksi! Taisi olla kaikkien yhteinen kannustus! Se on ihana taito myöhemminkin, mutta totta kai aluksi kinkkistä... Luotan tässäkin suhun, että handlaat homman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat kuin Rapulle, että ei kai tässä sitten muu auta kuin yrittää :)

   Poista