tiistai 29. toukokuuta 2012

Joni tuli taloon vol. 2

Tässähän kävi niin, että ihmeiden aika ei ole ohitse, joten tilastotieteen kurssi meni jo läpi! Ja minä kun olin valmistautunut tekemään vielä kaksi tenttiä lisää! No, mikäpä siinä.. opiskeluja jäljellä siis ýksi tentti kesäkuun loppupuolella. Nyt onkin luvassa reilun viikon tauko lukemisesta, sillä huomenna saan vieraita! Tai vieraan, äiti nimittäin tulee viikoksi käymään. Muitakin iloisia uutisia vierailu-rintamalta kuuluu, sillä Milla on myös varannut lennot tullakseen vanhaa raihnaista ystäväänsä viihdyttämään heinäkuussa, jee!

Ennen kuin otetaan uusia vieraita sisään niin täytyy vielä kertoa edellisen vierailun kuulumiset loppuun! Jonin vierailu nimittäin onneksi kesti edes vähän enemmän kun sen yhden odotuksen täyteisen perjantain. Superhelteisenä lauantaina käytiin Jonin kanssa aamusta pyörähtämässä yliopistolla, jotta Joni vähän näkisi missä minä päiväni luuhaan. Sittemmin kierrettiin vähän nähtävyyksiä, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Campo de' Fiori, Vittorio Emmanuelen muistomerkki ja pieni vilkaus Colosseumille. Lounasta pysähdyttiin nauttimaan Spaghetteria L'Archettossa, eikä muutenkaan jaksettu pitää kiirettä! Päivän jätskit napattiin mun lemppari-jätskipaikasta läheltä Torre Argentinaa.

Antaa kuvien taas puhua puolestaan. Herkimmille lukijoille kuitenkin taas ällövaroitus! Tämä postaus pitää sisällään ällösöpöjäihQilukuvia!

Yliopistolta:

IMG_9827 IMG_9835 IMG_9840Espanjalaiset portaat:

IMG_9863 IMG_9879 IMG_9856Trevin suihkulähde:
(tässä on nyt kuvia siitä toivomuslähteestä, mistä olen Aaronin kanssa jutellut! Aika hieno eikö vaan? Tässä on mukana kuvatkin siitä, kun minä ja Joni heitettiin kolikot lähteeseen olkamme yli!)
IMG_9891 IMG_9927 kolikotPantheonilta, Piazza Navonalta ja Vittoria Emmanuelen muistomerkiltä:
IMG_0003 IMG_0044 IMG_0055 IMG_0086 IMG_0096Päivän mössötyksiltä:
IMG_9955 IMG_9958
IMG_0070Illalla sitten esittelin Jonin mun kavereille ja kaverit Jonille ja vietettiin iltaa niiden kanssa! Paljon mahtui yhteen päivään, mutta ei tuntunut raskaalta ollenkaan. Oltiin päätetty ettei oteta paineita nähtävyyksistä vaan mennään rauhassa sinne minne jaksetaan ja monumenttien koluamisen sijaan istuskellaan ja nautitaan elämästä niin paljon kun mieli tekee!

Miltäs kuulostaa? Viettäisitkö itse lauantain näin?

11 kommenttia:

 1. Oijoi mitä kuvia.... Rooma, here I come!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti todellisuus on ollu yhtä ilahduttava :)

   Poista
 2. Voin kyllä sanoo, että kieltämättä yksi parhaista, jopa paras lauantaipäivä mitä oon koskaan viettänyt. Tuli nähtyä mahtavaa kaupunkia, sen mahtavia nähtävyyksiä, mahtavassa säässä, syötyä mahtavia ruokia ja herkkuja ja kaikkee tätä mahtavassa seurassa! Joten oli kyllä hauskaa, ja ottaisin uusiks millon vaan. Että siihen malliin vaan siellä jokainen vierailija, kannatan vapaata menemistä paikasta toiseen. Tosiaan tuosta kaupungista saa parhaiten irti kun ei ota mitään ressiä mistään ja tekee ja menee miten huvittaa. :) Että hyvää lomaa vaan kaikille Rooman vierailijoille munkin puolesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, menee kyllä mullakin ehdottomasti lauantai-listan kärkisijoille. Seura oli parasta ja ens kuussa taas nähdään, jeejee!

   Poista
 3. Bonjour vaan täältä Keski-Suomesta ja terveiset Pariisista! Taisi olla sulle tosikiva ylläri, kun lentokoneesta tulikin maman mukana ihan ikioma papa! Ilmankos tuo Katri laittoikin tuohon kommenttiinsa noin monta huutomerkkiä!!! Mukavaa, että nyt teillä on porukalla hyvää aikaa nauttia siellä olosta ja tutustua kaikessa rauhassa ja ilman mitään hoppua Roomaan ja sen nähtävyyksiin. Tuollainen paikallisopashan ainakin meiltä on aina puuttunut! Nythän Karikin voi ihan tosissaan taas ylläpitää Voitto-papan "perintöä" ja tutustua oikein toden teolla sikäläiseen rakennuskulttuuriin. Pariisihan oli myös ihan jees paikka, joskin eroaa Roomasta ainakin jonkin ihmefiiliksen takia. Nähtäväähän on molemmissa kaupungeissa yllin kyllin, samoin ruokaa ja juomaa piisaa. Sellainen asia tuli Pariisissa yhdestä Oskun ottamasta nettijutusta esille, että Pariisiin rakennetun Riemukaaren esikuva onkin ollut Roomassa sijaitseva antiikin tyyliin tehty Tituksen riemukaari siellä Colosseumin nurkilla!Enpä ainakaan itse ollut koskaan moista ajatellut, vaikka lähes samanlaisia ovatkin. Oli muuten aika jänskä lukea eilen yhdestä matkalehdestä, jossa olikin kyselty suomalaisilta, mikä on paras kaupunkikohde. Enpä ihmettele yhtään, kun Rooma voitti Pariisin. Oli kiva, kun laitoit tähän niitä kuvia siitä Aaronin "kaivosta", kun siitä on ollut niin kovasti puhetta! Terkkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonjour ja buongiorno! Molemmilla kielillä oikein, kun kerta niin kansainvälistä porukkaa ollaan. Ylläys oli kyllä oikein mukava, vaikka tein "Railit", enkä millään meinannut tunnistaa Karppaa!

   Täällä on paljon pällistelty, ja kyllä minäkin haluaisin jonain päivänä myös Pariisia pällistelemään. Molemmissa on varmasti puolensa ja näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja lienevät molemmat. Tuskin se Pariisi kuitenkaan minunkaan sydämessä voi Roomaa voittaa. Kyllä tähän kaupunkiin on niin paljon kiintynyt, suorastaan rakastunut. Ja kyllähän tämä minulle jo toinen koti on!

   Poista
  2. Näinhän se meidän oppaamme Roomassa kertoi Colosseumin nurkalla sijaitsevasta riemukaaresta; on siis hyvin asiantunteva opas!

   Poista
 4. Käytiin mekin Roomassa heittämässä kolikot siihen suihkulähteeseen. Mun toive ei toteutunut (halusin olla prinsessa), mutta Jannilla toive toteutui (se toivoi pikkuveljeä.)

  Toivottavasti teidän toiveet toteutuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi älä Pinja missään nimessä vielä luovuta, kyllä sää vielä prinsessaksi ehdit!

   Poista
 5. Kivoja kuvia taas, tulee ihan matkakuumetta niitä katsellessa, etenkin tuo aurinko houkuttaa. Pinjalle: eihän sitä vielä tiedä, vaikka susta tulisi prinsessa... tulihan Danielistakin prinssi :)

  Ihanaa kesäkuuta sinne Roomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä täällä kelien puolesta tosiaankin kelpaa!

   Ihanaa kesäkuuta sinne päin myös! Ja jospa se teilläkin pian (kelien puolesta siis) iloksi muuttuisi. Vissiin viikko sitten saitte jo vähän esimakua, itseasiassa taisi silloin olla Suomessa paremmat kelit kuin Roomassa..

   Poista