lauantai 19. toukokuuta 2012

Laiskiaisen ruokavalio

Halveksun itsekin itseäni, mutta näyttää sille, että joitakin meikäläisen kammoamia italialaisen naisen tunnuspiirteitä on tulossa minussakin esiin. Nojoo, en tiedä onko kyse oikeasti siitä, vai vaan puhtaasti laisuudesta. Ruuanlaittoon liittyen nimittäin! Nyt kun ei tarvitse huolehtia enää Jonin syömisistä, vaan kokkailen vain ja ainoastaan itselleni, niin en monestikkaan meinaa jaksaa laittaa mitään kunnon ruokaa. Jotain simppeliä vaan, jolla pysyy hengissä. Haluaisin vaan tieää, koska musta tämmöinen tuli, että ainoa hyvä syy ruuanlaittoon, on se, että miehen on syötävä? Minähän rakastan ruokaa, ja oikeastaan tykkään ruuanlaitostakin! (Tiskaamisesta sen sijaan en viitsi edes aloittaa...)

Tähän on kuitenkin nyt tultu ja tällaisia pöperöitä sitä on tullut itselleen pyöräyteltyä. Katsokaa ja ihailkaa, mutta lapsukaiset: älkää ottako oppia! Ainakaan tuosta keitetyt-porkkanat & keitetyt-herneet gourmet illallisesta.

DSCN0816 DSCN0820

Jälkkäriksi syön aika usein näitä, nams! Tuoreita mansikoita muiden herkkujen sijaan, siinä ei ole kyllä mitään vikaa! Siitä saa ottaa vaikka malliakin. Tosin täällä mansikkasesonki onkin juuri nyt. Siellä Suomessa saatte vielä hetken odottaa, ennen kun kannattaa (taloudellisesti ja mansikan laadullisesti) alkaa mansikoita päivittäin popsimaan.

IMG_9781

Täytyy kyllä sanoa vielä muutama sananen noihin italialaisiin naisiin liittyen. En oikeasti tiedä kuinka hyviä kokkeja minun ikäiset italialaiset naiset on. Naisten ruuanlaittotaidoista puhuu nimittäin ainoastaan pojat! Vaikka naisten asema ja kohtelu (esim. kaduilla ahdistelun suhteen) monessa asiassa huomattavasti parempi kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten, on silti vanhat perinteiset vaimo-kriteerit aika tiukassa. Tämä koskee erityisesti etelä-Italialaisia poikia! Toki tämä on hieman yleistämistä ja poikkeuksiakin löytyy, mutta pelottavan monen italialaisen pojan mielestä hyvä vaimo on sellainen, joka:
- siivoaa (aina)
- laittaa ruokaa (aina)
- on tottelevainen (aina)
- hoitaa lapset (aina)
- on "alhaisemmassa sosiaalisessa asemassa kuin mies" eli sellaista vaimoa ei voi ottaa, joka on korkeammin koulutettu tai korkeammassa virassa kuin mies

Hohhoijjaa sanon minä, kyllä naistutkimuksen sivuaineopiskelijalla tekee täällä välillä tiukkaa!

15 kommenttia:

  1. Ei ollenkaan pahempi jos itekin söis vaan tommosta ruokaa.. Alkaa pikku hiljaa taas kilot nousemaan, kun ollaan nyt taas kolmena peräkkäisenä päivänä käyty ulkona syömässä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei täällä varsinaisesti laihtumaan pääse, koska tulee täälläkin ulkona jonnin verran syötyä.. lisäks täällä myydään semmosta ainetta kun gelato ja semmosia juttuja kun mansikka-tiramisut :D

      Poista
  2. Kunhan nyt muistat joka päivä syödä jotain "oikeeta" mansikoiden ja jäätelön lisäksi! Ei se kyllä aina niin innostavaa varmaan ole itselleen kokkailla.
    Joo, meistä suomalaisista naisista ei sais ihan helpolla tollasta italialaisten poikien ihannenaista. Niiden äidit varmaan on just tota sukupolvea, joten toivottavasti nuoremmat naiset pistää vähän jo hanttiin (varsinkaan jos eivät edes puhu noista asioista, vaan ne on poikien päiväunia!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mää muistan, noi hätä! :)

      Ja ei kai ne hirveesti hanttiin pistä nykypäivän tytötkään.. kai ne vähän enemmän uraa kaipaa, mutta ei se täällä vielä sama oo kun esim. Suomessa!

      Poista
  3. Ciao Bambina, todella hyvännäköistä safkaa! Ja ilmeisesti namia, minulle on tällainen ruoka ihan jees, terveellistä ja vähäkalorista. Tuleehan usein laitettua jämälautanen, koska olen oma keittiöpossuni ja liian nuuka heittämään ruokaa hukkaan. Ennenkä menen ulos syömään, niin kyllä tällään itteni mielellään hellan ääreen. Omalaittama ruoka on kyllä parasta! Sekin piti vasta silloin oppia, kun olin 3 kuukaukautta koulutuksessa Wienissä ja oli käytävä joka päivä syomässä kuppilassa - karmeaa!
    Mitä naisten asemaan Etelä- ja Keski-Euroopassa tulee, niin sehän juurtaa juurensa katolilaisuuteen. Nyt pikkuisen on parempaan päin kehitystä, kun kirkolla ei ole niin paljoa vaikutusta esim. koulutukseen, mikä saa naiset vihdoin ja viimein itsenäistymään (näkyy selvimmin avioerotilastoissa!).
    Tänää olisi vielä lätkää, tosin kämmenet pysyvät kuivina! Tuntuiko muuten maanjäristys Roomassa niinkuin Länsi-Itävallassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvän makuista kyllä! Onhan se omalaittama parasta, mutta kyllä minä parempaa ruokaa Suomessa kokkaan, kun mitä on täällä tullut tehtyä.. kai se vielä vaatii vähän totuttelemista raaka-aineisiin ja toisekseen MÄÄRIIN mitä kokkaa. Minua alkaa tympiä, jos teen Jonit ja kokkaan viikon satsin kerralla. Pakastinkin on täällä vain pieni luukku niin ei voi sitäkään hyödyntää niinkuin kotona!

      Ja minulla ei järistyksistä ollut tietoakaan, käviköhän kuin Hellulle ja Votelle konsanaan?

      Poista
  4. Kyllähän sitä mieluummin kokkailee muillekin kun vaan itselleen. On kivaa kuulla kun joku siitä kiittää. Että kyllä täällä itselläkin nuo kokkailut on harvemmassa, helposti tulee tehtyä reiluja annoksia, joista itekseen syö sit koko viikon. Toissapäivänä tein nakkisoppaa, oikeestaan aika hyvää sellasta, ja siitä varmaan syön alkuviikon vielä.

    Mutta on muuten joka tapauksessa hyvännäköisiä mansikoita ja muitakin ruokia mitä oot tehny! :) Hyvä että jaksat aina ees suht usein tehdä itse ruokaa. Se on niinkuin Raili sanoi, parempaa ruokaa ja hyvä aina syyä itsetehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit kun joku vielä muistais kiittää ;)

      Ja oon kyllä tyytyväinen kun oon sut opettanu keittoja tekemään ja syömään vaikka sulla oli asennevamma niitä kohtaan ennen!

      Poista
  5. Moikka ja hui, mitä uutisia sieltä Italiasta kuuluukaan!! Toivottavasti tilanteet rauhoittuvat nyt, kun mamakin on tulossa lastaan tapaamaan. Tuosta maanjäristyksestä tulee aina vaan pakostikin mieleen omat kokemuksemme Sri Lankasta, sen verran se kaikki jäi korvien väliin! Mutta kuitenkin pitää hiukkasen kommentoida tuota ruokajuttua, että toi ruokalautanenhan oli tosi hyvän näköinen, ihan varmasti myös hyvän makuinen! Italialaiseen tapaanhan laitoit varmaankin niiden lämpimien vihannesten päälle hiukkasen oliiviöljyä sekä tietenkin vuolit muutamia parmesanlastuja makua antamaan!! Muuten, italialainen mangojätski maistuu kuulema enemmän mangolta kuin itse jätskiltä! Käypäs testaamassa, niin sitten tiedetään mekin täällä, kun seuraavan kerran käväistään Italiassa.
    Terkkuja Viitasaarelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, koska täällä on jätskit tuoreista raaka-aineista tehtyjä! Mangojäde oikeesta mangosta, melonijäde oikeesta melonista ja mansikka oikeista mansikoista! Banaanijäätelön tarkistus onkin hyvän jätskipaikan testi: jos banaanijätski on keltaista, ei kannata mennä! Jos banaanijäätelö on vaalean ruskeaa, tietää siitä, että se (ja kaikki muutkin) on tuoreita, ja aidosta tavarasta tehtyjä, väriaineiden, lisäaineiden ja muiden kemikaalien sijaan!

      Poista
    2. Tahtoo jätskiä!!!!!

      Poista
  6. Kiva että aiot tänään kokkailla vähän reilummin (Skypessä kuultua). Mitalia ei tullut, mutta sait onneksi kuunnella Vihtavuoren olkkarin kautta suosikkisi Filtterin kommentit heti pelin jälkeen. Se kai pelasti päiväsi!

    VastaaPoista
  7. Hyvät safkat! T: Italialaisen mentaliteetin omaava poika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mistäs lähtien the Bossia on noin rehupitoiset safkat miellyttänyt? Ja ei muuta kun muuta tänne ja pistät Unelmien poikamies -ohjelman käyntiin!

      Poista