perjantai 25. toukokuuta 2012

Kuulumisia

Heissulivei! Pitkästä aikaa sain itseni tänne näpyttelemään kuulumisia. Johan onkin pitänyt kiirettä! Viime päivät on menneet aika omistautuneesti tällaisissa merkeissä.

DSCN0889

Keskiviikkona oli jo yksi tentti (markets & strategies), ja toivon syvästi että se meni läpi, ettei tarvitsisi siitä alkaa enää murehtimaan. Nimittäin riittämiin murehtimista on tässä tämänhetkisessä päntättävässäni, tilastotieteessä. Tässä on välillä oltu jo aikalailla epätoivon partaalla, mutta tänään koin oikean läpimurron kun kertakaikkiaan vaan ymmärsin regressioanalyysien ja korrelaatiokerrointen kiemurat. Ei vaan niin, että saan ähisten vastaukset kasaan, vaan kertakaikkiaan ymmärsin! Olipa ilahduttavaa huomata, että osaa ratkoa minkä vaan tehtävän lineaarisen regressioon liittyen, wuhuu! Ei kyllä ihan hirveästi varaa ole tuuletella, sillä se on kuitenkin vaan kolmasosa tiistain tentin aihepiiristä. Ja se tentti taas on vaan puolet koko kurssin aiheista, joten kyllä tässä vielä urakkaa riittää.. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaa niin opiselut olisi pulkassa 25.6., kun tuo tilastotieteen toinen tentti on tehty. Sitä ennen, muistaakseni 19.6. olisi myös vielä tentti kurssista behavioral psychology & economics.. Eli ei muutakun rannalle ja lukuhommiin koko kesäkuun ajaksi!

Täällä ei kyllä tällä viikolla ole säät oikein suosineet.. maanantaina ja tiistaina tuli vettä kun saavista ja kamalaa ukkosmyrskyäkin se tässä päällä pyöritteli molempina päivinä.

DSCN0885

Maanantai-iltana käytiin kavereiden kanssa apertiivolla ja siellä raflassa ollessamme oli tuo myräkkä alkanut. Minähän en tunnetusti mikään suuri ukkosen ystävä ole, ja se myrsky täällä hakkasi tuossa päällä ihan älyttömän kovaa, joten kyllä pelotti. Suunnattiin vauhdilla bussilla kotiin, ja kun hypättiin bussista pois meidän pysäkillä nousi kyydistä myös joku italialainen nuori mies. Tällä miekkosella oli sateenvarjo ja hän herrasmiehenä tarjosi sitä minulle. Jokainen ukkos-fanaattinenhan tietää, ettei kannata ukkosella hertsyykkel sentään sateenvarjon alle mennä, joten kieltäydyin kauniisti ja nuori herra ja me lähdettiin kävelemään. No ei kovinkaan kauas ehditty kävellä, kun herra huomasi, että me kävellään sen perässä samaan suuntaan Sitten tämä mies pysähtyi odottamaan ja tarjosi uudestaan sateenvarjoa. En vieläkään olisi halunnut mennä sen alle, mutta vaikka kuinka kaivelin mieltäni niin en saanut mieleeni italiaksi sanaa ukkonen, että olisin voinut sanoa, että en tule, koska pelkään ukkosta. Järkeilin sen verran, että pelkkä "En halua. Pelottaa!" olisi voinut kuulostaa vähän oudolle. Onneksi kotiin ei ollut enää kovin montaa metriä, niin en ehtinyt saada kuolettavaa salamaniskua, vaikka hetken aikaa sateenvarjon alla kävelinkin.
Koska tällaisia tilanteita, joitta italialainen tarjoaa sateenvarjoa, muttet halua mennä sen alle, koska päällä on ukkosmyrsky, tapahtuu alvariinsa, opettelin tietysti heti kotiinpäästyäni sanomaan, että pelkään ukkosta. Pitäisi kyllä varmaan selvittää myös lause "Sateenvarjo saattaa houkutella salamoita", että osaisin tarpeen vaatiessa selittää lisää.. hmmm..

DSCN0893

Tenttiinluvun ja myrskyjen lisäksi minua on pitänyt kiireisenä lähestyvät tanssiaiset. En kertakaikkiaan vaan löytänyt mitään 20-luvun tyylistä mieleistä mekkoa. Sitten päätin, että ostan ihan minkä tahansa mekon, oli se 20-luka eli ei, mutta siinä vaiheessa epätoivo oli langettanut jo kirouksen meikäläisen päälle, enkä löytänyt enää mitään mieleistä. Nyt olen kuitenkin sitten päättänyt mennä tuollaisessa pikkumustassa, joka on aikaminen putki eikä korosta mitään - kuten 20-luvun tyyliin kuuluu. En ole kovin innoissani, mutta ei voi mitään. Tuossa henkarissa se ei tosiaan näytä yhtään millekkään, päällä sentään vähän kivemmalle. Tanssiaiset on tosiaan huomenna ja tänään pitää laittaa kynsiä ja kokeilla kampauksia - olen luvannut laittaa myös Sigridin ja Lisan hiukset 20-luvun tyylisesti. Sunnuntaina sitten palaillaan asiaan, että mille se lopputulos näytti! Iiks, pitäkää peukkuja. Täällä on ollut semmoinen maailmanluokan rumuus-tyhmä-mekko -kriisi, että olen jo etukäteen sanonut kaikille, että vaikka näyttäisin kuinka kamalalle niin kaikkien on pakko sanoa edes valheellisia kehuja mun ulkomuodosta, muuten alan itkemään, haha!

10 kommenttia:

  1. Tanssiaiset kuulostaa kivalta. Itsekin kävin kampaajalla korjaamassa Nepalin ilmaston tuhoja. Pitkien työpäivien ja resuisten hiusten vuoksi aloin jo näyttää about 50-vuotiaalta kodittomalta ketjupolttajalta. Huomenna myös shoppailee mekkoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha voi ei :D ehkä kampaajakäynti oli sit ihan ansaittu! Ja mitäs varten sää mekkoja shoppailet? Kukkupalmun juhlia varten vai?

      Ja toivottavasti tanssiaisista tulee kivat! Punanen matto ja skumpat odottaa :)

      Poista
  2. No kylläpä sinulla touhua riittää, yritä jaksaa vielä vähän aikaa niin sitten se on ohi.Onpas siellä herrsmiehiä kun oikein sontikkaa tarjoavat. Hieno on tuo sinun mekko sopii sinulle täydellisesti, täällä on tänään melkein hellelukemia mahtava keli.

    VastaaPoista
  3. No mutta tuo mekkohan on oikeesti nätti! Ja jos kerta päällä näyttää vielä paremmalta niin varmasti oot hieno ilmestys tanssiaisissa. Hyvä ettet jääny ukkosen alle! Ja noista opiskeluista sen verran, että hyvä että joku on ollu ees ahkera. Nuo regressioanalyysithän kyllä kuulostaa mielenkiintoiselta, että vois ihan vapaaehtoisesti itekin opetella. Joo, kyllä. Ei vaan.

    Varmaan tulee kyllä hauska viikonloppu, joten tsemppiä ja hauskaa viikonloppua! :) Täällä vielä aurinko paistaa, joten toiveissa on, että sitä vois hetkeks jopa pyörähtää rannalla. Ja jos oikein alkaa riskaamaan niin uimassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en nyt tiiä paremmalta, mutta ainakin eriltä mitä henkarilla roikkuessa :D mää en oo sitä huippumuotisuunnittelijoiden koulukuntaa, joiden mielestä vaate on kauneimmillaan henkarilla!

      Ja toivottavasti pääset uimaan ja tulee kiva viikonloppu sullekkin :)

      Poista
  4. Pakkohan kaikista kokeista on päästä läpi, kun noin hyvä laskinkin on vielä tallessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, niinpä :D me ollaan koettu sen kanssa paljon, Vihtavuoren yläasteelta lähtien.. se palveli mua kunniakkaasti myös yo-kirjoituksissa, ja mulla on siinä vieläkin tallessa mun yo-kirjotusten paikkanumerotarrat - numerohan oli 69 :D ei ihmekkään, että kirsi-kuus-ysi kirjotti ällän :D

      Poista
  5. Moikka! Toi pukuhan on tosi kaunis, vaaleat kiharat vaan päähän, huulet punaisiksi ja leikki-imusavuke hanskaiseen käteen!! Tulee ihan joku Marlene Dietrich mieleen. Totta puhuen sulle varmaan tuo asu istuu tosi hyvin, kun oot niin hyväkroppanen. Savukkeen voit tietty jättää pois, mutta mitens olis ne hanskat! Me lähdetään aamulla muutamaksi päiväksi Pariisiin haistelemaan vähän sikäläistä kevättä. Toivottavasti teidän sateet ja ukkoset on jo loppu eikä ne sateet olisi sitten siirtyneet Ranskaan! Ainakin säätiedotus näyttää hyvältä, senhän näkee sitten! Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hanskat ja imusavuke rekvisiitaksi olisi kyllä ollut toivelistalla, mutta en valitettavasti onnistunut löytämään (no hanskoja olisi löytynyt, mutta ei mieleisiä!)..

      Ranskan lomailu kuulostaa oikein mukavalle, toivottavasti säät suosii! Täällä eilen vähän sateli mutta nyt on sateet siirtyneet pois kokonaan!

      Poista