tiistai 15. toukokuuta 2012

"No me syödään!"

Kun Alma ja Juuso oli täällä käymässä, Juuso kysyi multa, mitä me täällä oikein tehdään kavereitten kanssa kaikki illat. Mun vastaus oli "No me syödään!". Silloin tällöin käydään istuskelemassa apertiivolla, mikä on ihan kivaa vaihtelua kotona möllöttämiseen.

DSCN0815

Välillä tehdään myös niin, että sovitaan muutaman kaverin kanssa treffit jonkun luokse. Jokainen sitten tuo mukanaan, mitä kullakin sattuu kotona olemaan, jokainen jotakin! Ja sitten katsellaan millaista illallista niistä saadaan aikaan. Tässä yhden kerran tehtiin sellaiset treffit yhden ranskalaisen tytön luo, ja saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi aika hyvät syömingit. Alkupaloiksi syötiin porkkanoita, tomaatteja, leikkelettä, juustoa ja salaattia leivän kanssa. Kun ne oli kadonneet parempiin suihin, häärittiin yhteistuumin keittiössä pääruuaksi pastaa tomaattikastikkeessa. Jälkkäriksi oli tarjolla vielä mansikoita.

IMG_9772
IMG_9766

(ÄITI! Kato mikä astiasto noilla kavereilla on!!)

Helppoa, hauskaa ja edullista. Lisäksi jännitys pysyy yllä, kun ei voi tietää onko luvassa pääruokaa lainkaan - jos ei kukaan nimittäin tuo mitään pääruuaksi sopivaa, niin sitten ei ole! Vaihtelu virkistää ja on aina kiva nähdä kavereita ja päästä vähän ulos omasta kämpästä, vaikka se mihin asti pääsee olisikin vaan kaverin kämppä! Mikäs olisi sen mukavampaa, kuin viettää iltaa höpötellen hyvässä seurassa ja hyvää ruokaa nauttien. Tätä voisi joskus kokeilla Suomessakin, vai mitä?

17 kommenttia:

  1. Jee! Mut on mainittu blogissa :)

    VastaaPoista
  2. Tuohan kuulostaa kivalle idealle! :) Ja hyvältä näyttää ruoat! Terkkuja paljon meiltä kaikilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei me kertaakaan olla jääty nälkää näkemään, se lienee tärkeintä :)

      Ja terkkuja takaisin koko poppoolle, erityisest pikku-potilaalle!

      Poista
  3. Hauska idea, vois joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kivaa vaihtelua ainakin! Ja jännityskin pysyy yllä, kun ei tosiaan tiedä mitä on luvassa! :)

      Poista
  4. Veikkaan, että täällä tuo juomapuoli ei ainakaan jäis vajaaks! :) Kivalta kyllä vaikuttaa, vois kuvitella että ainakin se jännitys säilyy. Mutta mitäs jos kaikki tuo vaan pääruokia? Sit syyään alkupalaks makaroonilaatikkoa, pääruuaks kanaa ja jälkkäriks pitsaa. No, ei sekään kyllä yhtään pöllömmältä kuulostais :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä tässä maassakin on näyttänyt tuota viintä riittävän, sitten kun vielä oppisi sitä litkimään..

      Ja jos kaikki tuo vaan pääruuaksi sopivaa niin sitten syödään vaan niitä :D tosin makaroonilaatikkoa ei tässä maassa ole paljon näkynyt!

      Poista
  5. Huomenta sinne aurinkoiseen Roomaan! Täytyy kyllä peesata tuota meidän nuorisoa ja laittaa muistiin, että joskus voitaisiin vaikkapa ihan meidän tosi isolla porukallakin toteuttaa tuontapainen menu! Yllätyksiinhän on totuttu!
    Myös aurinkoisin ja lämpimin terveisin Viitasaarelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja kun ei olla niin vakavamielistä porukkaa niin ei haittaa vaikka menusta muodostuisi vähän persoonallinen! Ei sen aina tarvitse niin vakavata olla!

      Terveisiä sinne myös, täällä helteet on hyytynyt mutta ei tuolla +23:ssa asteessakaan vielä varsinaisesti palele!

      Poista
  6. Joo, tuollaiset nyyttärihenkiset tarjoilut joskus, niin ei tartte kenenkään stressata! Ja kun ei sovita mitään etukäteen, vain se , että jokainen tuo jotain, niin yllätyksiä tulee ihan varmasti ja sehän taas tarkoittaa että on hauskaa! Voi tietysti joskus käydä niin, että on aika kova juominen, jos kukaan ei satu tuomaan syötävää lainkaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siinä on vaarana käydä! Sit vaan mäkkärin kautta kotiin :D

      Poista
    2. Makkäristähän saakin vaikka viiskyt hampparia!

      Oisit muuten pöllinyt nuo lautaset....

      Poista
    3. Ja joka ei ymmärrä tätä lautasjuttua niin, annoin muinoin Kirsille Helena- mummulta lahjaksi saamani piirasvuuan ja pikkuiset jälkkärikipot, jotka on samaa sarjaa kuin nuo!

      Poista
    4. Molempiin kommentteihin: juurikin näin!

      Poista
  7. Täytyy vaan sen verran heittää kommenttia, että mäkkärihän on tälle porukalle se tuttu juttu... Ne viiskymmentä hampurilaista...

    VastaaPoista