keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

"Vaimo, älä ole onneton.." ja yllätyksiä

Tyhjäsin Itävallan reissukassini ja heitin sängylle kaikki tekniset vempaimet, käyttohjeet ja piuhat joita kassista löytyi. En voi sille mitään, mutta heti alkoi soida päässä Leevi and the Leavingsin "Vaimo, älä ole onneton, meillä melkein kaikki laitteet on, mitkä kehitys on tuonut tullessaan, vaikka kaikki eivät niistä piittaa, kerää kynttilät pois, emme tarvitse nyt romantiikkaa, kun olen hankkinut meille tuvan täydeltä elektroniikkaa..." Itävallasta tuli tuomisena uusi kännykkä, uusi tietokone ja meidän järkkäri - asiaankuuluvine piuhoineen tietenkin! (Ja mii sou häppiii, uuden koneen omistaja!)

DSCN0695
page

Ajattelin järkkärin olemassaolosta innostuneena aamulla, että nyt lähden kyllä kuvailemaan kaikkea ihanaa oikein hyvällä kameralla. No, avasin sitten verhot ja ulkona oli pimeää ja satoi vettä. Lämpötilaakin oli huimat 14 astetta.. ei vissiin tänään sitten! Joten nyt ei ole teille kauniita Rooma -kuvia tarjota. Eikä tässä päivässä muutenkaan kehumista ollut. Luentoja ja sen jälkeen (terkut vaan Päiville ja Teijalle) naputtelin kandia. Koska nyt ei kertakaikkiaan uusia Rooman kuulumisia ole, ja lisäksi kävi ilmi, että blogia lukee muutama henkilö, jotka eivät ole minulle sukua, kirjoittelen vielä muutaman sanasen Itävallasta ja yllätysjuhlista.

 Se onkin oikeastaan aika pitkä tarina.. Ja tarina alkaa... (voi hetsyykkeli, nyt tassu pystyyn jokainen, jolle tuli sama mieleen, kuin minulle, TÄMÄ NIMITTÄIN) Joka tapauksessa, meidän suvussa yllätysjuhlat on enemmän sääntö kuin poikkeus. Jos oikein laskeskeltiin, niin ensimmäiset yllärit on järkätty vuonna 1997. Sen jälkeen onkin ylläreitä järjestetty monta kertaa - monen monia synttäreitä, ja kerran on jopa järjestetty häät niin, ettei morsian tiennyt olevansa menossa naimisiin. Itävallassa asuva täti on joka kerta järjestänyt itsenä, yllätyksenä juhlakalulle tietenkin, paikalle. Joten tällä kertaa me päätettiin yllättää täti oikein kunnolla!

Näiden juhlien suunnittelu alkoi jo melkein vuosi sitten (oli tässä välissä kyllä yhdet toisetkin yllätyssynttärit), joten olin koko Italiassa olo aikani tiennyt näkeväni koko suvun, perheen ja Joninkin pääsiäisenä. Tätini kuitenkin on blogin lukija, joten täytyi pitää tiukkaa linjaa sen suhteen mitä blogiin kirjoittelen, ja mitä muut kommentoi! Kun tätini oli Roomassa kyläilemässä jouduin valehtelemaan suut ja silmät läpeensä, miten kesällä tätin tullessa Suomeen ne juhlat sitten on. Ja miten surullista on, kun en näe Joniakaan piiitkään aikaan (no oli se surullista ja ikävä oli kova, vaikka tiesinkin, että pääsiäisenä nähdään!).

562919_217660911668859_1154835732_n

Ei siinä sitten muuta kuin koko muu porukka lentämällä Itävaltaan ja meikäläinen junalla. Toinen tätini miehineen meni jo aiemmin Itävaltaan, heillä oli kolmistaan tarkoitus reissata ympäri Eurooppaa autolla, niinkuin usein muutenkin tekevät. Me oltiin sitten sovittu ajankohta, jolloin Suomen täti miehineen vaativat päästä tiettyjä nähtävyyksiä katselemaan ja me muut vaan satutaan olemaan siellä myös. Eipä meinannut täti uskoa silmiään, kun yhtäkkiä Grazissa maisemia katsellessaan sukulaisia istuskelikin penkillä Viitasaaren Seutua lueskelemassa. Ei itseasiassa edes tunnistanut, vaikka katsoi päin! Joten yllätys onnistui niin täydellisesti kun toivoa saattoi! Tätin toivoma Kroatian vierailu tosin vahtui viihtyisäksi oleiluksi viehättävässä Unterpremstettenissä (tai jotain sinne päin!), mutta eipä näyttänyt valittavan.. oli meillä kaikilla niin kertakaikkisen hauskaa!

IMG_9103

Nyt sitten odotellaan kuka yllätetään seuraavaksi!

Sepä siitä Itävallasta ja ylläreistä, saa toki kysellä, jos jotain haluaa vielä tietää. Toivottavasti seuraavan kerran palaisin jo Rooman juttujen merkeissä, ei ole kyllä turhan hemaisevaa säätä loppuviikollekaan luvattu..

14 kommenttia:

 1. Mistä näitä piuhoja ja vempaimia oikein tulee? Noh, toivottavasti kaikkia noita on tarpeeks, jos ei oo, niin lähetän sulle täältä lisää piuhoja vaikka, niitä ainakin riittää :D

  Ja taitaa tuo läppäri olla kyllä juuri sulle sopiva! Ulkopuolisetkin voi sen päätellä noista sun muista väreistä ja läppärin taustakuvista jne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä minäkin mietin, ainakin johtojen kohdalla, että mistä näitä johtoja oikein tulee?! :D

   Ja ei oo läpsyssä kyllä paljon valittamista, myhi! :D

   Poista
 2. Haluun kuulla lisää! Ihana suku! Kerro siitä miten ne häät meni! Mitä ihmettä, miten ei morsian voinut niistä tietää?! :D Ihan mahtavan kuulosta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, no sanos muuta! Suku on kyllä ihana ja yllärihäät oli hauskat. Morsian luuli menevänsä naimisiin puolen vuoden päästä, mutta sulhanen päätti säästää sen stressiltä! Aamulla lähtivät moottorikelkkailemaan ja juhlapaikalle ajettuaan sulhanen sanoi, että "Ai niin, me mennään tänään naimisiin!".. kaikki meni ihan mielettömän hyvin ja morsiankin oli äärimmäisen onnellinen :)

   Poista
 3. Kiitos, terveiset tuli perille :) Onneksi mulle ei tullut opiskeluaikoina mieleen lähteä vaihtoon, olisi saattanut vähän viivästyä kandit ja gradut :) Terkkuja koko meidän pesueelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, ei tää nyt ihan ideaalinen kandin kirjoitus asetelma ookkaan. Se tuntuu jotekin niin hirveen kaukaiselta, ja aika vaikeeta on joka kerta itteensä potkia taas sitä kirjottamaan :) mutta nyt aletaan olla loppusuoralla!

   Ja pesueelle terkut takaisin!

   Poista
 4. Ciao Bambina! Hammastahnamainokseksi kelpaisi toi kuva uuden läppärin kanssa. Olet niin onnellisen näköinen, että taisi kannattaa pyrähtää Itävaltaan! Puhumattakaan muista onnen tekijöistä!
  Augen zu und durch, kyllä se aika rientää!
  P.S. Schöckelille on satanut viime yönä aika paljon lunta, mutta täällä laaksossa on suhtkoht hyvä keli.
  Opiskeluniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllähän siinä aika muikea hymy väkisinkin kasvoille tuli! Läppärin ja kaikkien muidenkin tekijöiden vuoksi.

   Voi että! Toivotaan, että sinnekkin pian kevät tulisi. Ja että täälläkin sade loppuisi, nyt on satanut kaksi päivää taukoamatta!

   Poista
 5. Olipas sulla teknistä rekvisiittaa paljon pinkissä trollissa!
  Se on tuo yllätysjuhlien suunnittelu varsin hauskaa puuhaa, sen lisäksi että varsinaiset pippalot menee aina hulvattomasti. Edellytyksenä tietenkin on luova hulluus, yhteen hiileen puhaltaminen ja huunmonrintaju, joita tällä porukalla riittää kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä oli piuha jos toinenkin!

   Ja niitä kyllä tällä porukalla riittää ja hyvä niin :)

   Poista
 6. On paljon teknisiä vempaimia pidä hyvää huolta varsinkin Jonin kamerasta olet onnentyttö. Nätti kuva sinusta niin onnellinen ja kaunis olet ainut ja rakas tyttöni!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän pidän! Oon oppinut että kuvata ei saa ilman, että kamera on kaulan ympärillä roikkumassa!

   Ja kiitokset!

   Poista
 7. Tuli muuten mieleen, että tuleva pomoni oli nähnyt unta reissustamme. Olimme istueet Iävallassa ravintolassa huivit silmillä ja hän oli ihmetellyt touhuja kovasti, kunnes oli ajatelleut, että tälle porukallehan kuuluu tämä tälläinen touhu, eli huivit silmillä ravintolassa ei ollutkaan enää outoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meiltä voi kyllä odottaa oikeastaan ihan mitä tahansa!

   Poista