tiistai 17. huhtikuuta 2012

Tilastotiedettä ja tiramisua

Huhheijjaa sanon minä! Ehtiipä (ja jaksaapa) sitä vihdoin taas tännekin tulla kirjoittelemaan. Koko Italiassa olo ajastani, viime viikko oli kyllä ehdottomasti kiireisin kouluhommien saralla. Kandin loppurutistusta tuli kirjoiteltua ja muokkailtua ihan itkuun asti. Lisäksi tiedossa oli maanantai-aamuna siintänyt tilastotieteen tentti täällä Roomassa. Melkein koko lauantai- ja sunnuntaipäivät kuluivat nenu kiinni tuhatsivuisessa järkäleessä nimeltään Statistics for Business and Economics. Onneksi tämä oli vasta osatentti, joten ei tarvinnut sitä kirjaa ihan kokonaan opetella.

Kaikilla vaihtarikavereillakin on ollut hermot kireällä näihin osatentteihin lukemisen kanssa. Ne kaikki järjestetään tällä viikolla tai ensi viikon alussa. En kyllä saisi hirveästi ruikuttaa kun ei minun urakkaan kuulunut muuta kuin tuo yksi tentti. Parhaimmillaan pahimmillaan joillakin on jopa neljä tenttiä. No, joka tapauksesa kaikkia tuntui vähän kiristävän tuo tenttiin lukeminen, ja tottahan se on, että ei yhteen putkeen voi määräänsä enempää keskittyä. Siksi sunnuntaina päätettiin muutaman tytön kanssa ottaa opiskeluista pieni luova tauko, ja käydä keräämässä voimia paikassa, jossa pitäisi olla Rooman parasta tiramisua.

Pasticceria Pompi, ihan Re di Roman metroaseman vieressä, oli tupaten täynnä sateisena sunnuntaina. Ei jouduttu kuitenkaan jonottamaan pöytää kuin kymmenisen minuuttia. Odotukset korkealla sitten pöytään ja tilaamaan. Koska itse en kuitenkaan ole suurin sen perinteisen tiramisun fani, päätinkin ottaa mansikka-tiramisua - kermavaahdolla tietenkin.

DSCN0704

Se oli niiiiiiiin hyvää! Ihan oikeasti! Ei se maku kyllä tiramisua muistuttanut pätkääkään. Se maistui sille, mille suomalainen mansikkakakku maistuu parhaimmillaan. Nam, nam ja vielä kerran nam. Neljän hengen porukasta kaksi otti perinteistä, ja kaksi mansikkaista tiramisua, joten onneksi kaikki pääsivät vähän maistelemaan molempia. Olihan se perinteinenkin tosi hyvää, mutta jos (ja kun) vierailijoita tuolla käytän, niin aion kyllä jatkossakin ottaa sen mansikkaisen. Nam.

Kyllä muuten jaksoi tuollaisen tauon voimilla tsempata vielä sunnuntai-illan viimeiset tilastotieteen kertaukset ja nyt se tentti onkin sitten jo ohitse. En kyllä ole kovin luottavaisilla mielillä siitä, onko se ohitse hyvällä menestyksellä. No, sen näkee sitten. Ja koska opiskelen porhossa-yksityisessä yliopistossa, voi aina pyytää uutta yritystä, mikäli on tyytymätön arvosanaansa.

10 kommenttia:

 1. Oletan, että meitäkin käytetään syömässä italialaista mansikkakakku tiramisua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä mielellään, jos suinkin haluatte! :) te tuutte jo reilun viikon päästä, jee!

   Poista
 2. Ei se kahvin makuinen perinteinen tiramisu voi olla yhtä hyvää kuin tuo sun mansikkainen; nam voi sanoa jo pelkän kuvan perusteella.
  Eikös siellä pitänyt saada ripsiä räpsyttelemällä, surkeudella höystettynä tentit läpi? Vai onko se sitten se viimeinen konsti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciao Bambina, eilen sain viimeisen tiramisun "mutaatio"-reseptin, kuinka ollakaan taasen mansikoilla. Täällä Austriassa se on ollut jo muutaman vuoden todella top-jälkiruoka!
   Kuinka voi olla mahdollista, että Roomassakin tulee paineita tenteistä. Mä luulin aina, että ainoastaan mulla oli sellainen opiskelijan tunne-elämä!? Mutta kyllä se siitä. Kertaushan on opintojen äiti, jos menee uudeksi. Und doppelt hält besser!!!
   Ensi viikolla odottelen tänne reiluja 20 astetta (plussaa!). Samma sak sinnekin!

   Poista
  2. Äitsykkä,

   no eipä niin voikkaan!
   Ja pitäisi voida räpsytellä, mutta toimii paremmin suullisissa tenteissä, joissa ollaan proffan kanssa kasvokkain. Vähän haastavaa tuolla kirjallisessa.. olisikai sitä tuollakin voinut koittaa, oli vaan niin paljon laskettavaa, ettei ehtinyt räpsytellä!

   Poista
  3. Raili,

   jälkiruokamuotihan on sitten samanlaista siellä ja täällä!

   Ja kyllä sä näyttää olevan ihan yleistä opiskelijoille, että ressiä pukkaa. Kyllä se ainakin minulle tapahtuu sekä Suomessa, että Italiassa. Niin se ilmeisesti sitten vaan menee?

   Ja toivotaan, että tuollaisia kelejä olisi luvassa! Kyllä tulisi tarpeeseen saada vähän lämpöä ja arskaa!

   Poista
  4. Onko sitten lie periytynyt tädiltä siskontyttärille tuo opiskeluinto?

   Poista
 3. Varmasti hyvin meni tentti, kun teet parhaasi niin se aina riittää! Ja on kyllä muuten hyvännäköistä tiramisua. Ei tosiaan ihan perinteiseltä tiramisulta näytä, mutta lienee tärkeintä että maku on hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. no ei kyllä näyttänyt turhan hyvin menevän, mutta onneksi voi aina uusia :)

   ja ennen kun kysyt, niin kyllä, mennään myös tiramisulle!

   Poista