lauantai 28. huhtikuuta 2012

Hyttys-Hubert oon, ja aivan kohta pistän sua ohimoon!

Aika ajoin täytyy täällä blogissakin tunnustaa, ettei se elämä Roomassakaan aina ihan täydellistä ole. Suomessa on vielä lunta vähän jäljellä eikä järvetkään taida vielä ihan sulia olla. Täällä on niin lämmintä ja niin ihanaa ja kaikki voi olla niin kateellisia. Vaan kuulkaas. Kun tulee lämmin, tulee myös hyttyset!

Siis täällä on niin älyttömiä tappajahyttysiä, että oon ihmeissäni jos selviän tästä vaihtoajasta hengissä. Päivällä on pakko välillä tuulettaa, että tässä huoneessa yhtään vaihtuisi ilma. Silloin ne hyttyset hyökkii ikkunoista ja asettuvat kattoon meitä vaanimaan. Onhan se ihanaa, kun on korkeat huoneet, mutta nämä on niin korkeat, ettei me yltetä niitä hyttysiä mäiskimään.

No, siellä katossa ne sitten tönöttävät päivät pitkät ja kun valot sammuu ja käydään nukkumaan niin ne pudottautuu sieltä katosta meidän kimppuun, kuin Mission Impossiblessa konsanaan. Ja ne on niin isoja, mutta niin nopeita, että niitä on mahdotonta napata. Sitten pitää vaan hautautua kokonaan peiton sisään ja äristä niille vihaisesti että  menkää pois!!! Ei se paljon auta, joten sitten tulos on tämä.

hubert

Ainoa onni onnettomuudessa on, että kämppikseni Sigrid on herkullisempaa sorttia kuin minä, joten vielä enemmän ne sitä syö. Kerran kun Sigrid oli reissussa ja minä yövyin täällä yksin, oli mulla seuraavana aamuna pelkästään yhdessä sääressä kahdeksantoista puremaa. KAHDEKSANTOISTA! Tähän ei voi lisätä enää mitään muuta. Mutta onpahan täälläkin ainakin jotain mistä teidän ei tarvitse olla kateellisia!

Ps. Toissayönä jouduin ekstrapahan hyökkäyksen kohteeksi, ja koska virallinen raapimisen-estäjäni (Joni) ei ole Italiassa mukana, olen raapinut reilussa päivässä niistä puremista viisi jo verille asti.. hups..

9 kommenttia:

  1. Ciao Bambina, tiedän konstin, jolla ainakin saan omat hyttyset (ehkä pari vuodessa) tapettua. Se on Vandal-Gelsenstecker eli sellainen koje, johon laitetaan myrkkylätkä ja sitten pistorasiaan. Se auttaa ja on ihmisille täysin vaaraton, maksaa ehkä noin kympin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota täytyykin testata, ihan uusi tuttavuus mulle, mutta kunhan pääsis ötököistä eroon!

      Poista
  2. Auts auts! Mun pitää tulla murisemaan niille hyttysille ja sille hämähäkille! No onneks sentään sulle se peiton alle hautautuminen ei oo kovin paha juttu :) Täällä tosiaan ei hyttysiä vielä ole, mutta kyllä nekin vielä ehtii. Sun kannattaa konsultoida railia lisää, jos sillä on kerta hyvä ratkaisu. Tai sit pyydät mua tuomaan sulle hyttysmyrkkyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan alkaa olla jo sen verran lämmin, että peiton alle hautautumisesta tulee vähän ikävämpää. Ja en kyllä erityisemmin haluais hyttysmyrkyllekkään kärytä! :D

      Poista
  3. Käypä kaupassa katselemassa jotain tommosta rapu-vempelettä. Voin vaikka sponssata; sen voi jättää perinnöksi jos ei matkapakaassiin mahdu kotiinlähtiessä. Kyselepä Italian kavereilta, jos ei kaupassa niihin törmää. Tai pannaan paketissa (eli viimeistään Jonin kyydissä) joku vastaava tulemaan. Kunhan oikea kesä koittaa, voipi nimittäin tulla peiton alla liian kuuma! Käy ostamassa myös jotain hydrokortisooni- itikkarasvaa, ettet raavi ruville ittees.
    Kaiken kaikkiaan lohduttava uutinen, tämä Hyttys Hubertin ongelma ...välillä onkin tullut mieleen, että onko siellä mitään kurjaa. Siis on: Hubert!
    Joo,täällä ei itikoita vielä näy, mutta kuten tiedät, kyllä Hubertin suku kuukauden sisälla hyökkii tännekin. Mutta muuten: vihdoinkin (melko) lämmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hydrokortisonia pitäis käydä koittamassa. Nää puremat on niin isoja ja kutisevia ja aika monet on jo revitty verille. Aijaijai.

      Ja olet oikeassa siitä, että peiton alla olemisesta alkaa jo nyt tulla aikas kuumaa lystiä.. ja vielä ollaan huhtikuun puolella!

      Poista
  4. heissan :) mulla on aina samat tuskat hyttysten kanssa joten kaikki keinot on kokeiltu. Jostain syystä noi itsku-hyttyset syö minua ihan erityisen tehokkaasti.

    normi-supermarketeista löytyy pistorasiaan laitettavia hyttyskarkottimia (löytyy nimellä "vape") Esimerkiksi semmosia mihin vaihdetaan aina semmonen pieni lätkä (eli piastrine) tai sitten säiliöllisiä jotka kestää kauemmin ja joissa on siis jotain litkua sisällä. Hinta 3-10€ ja suosittelen erittäin lämpimästi. Myös sisälle sopivat citronella-kynttilät voi toimia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Elisa! Ihan mahtavaa, kun mulla on tämmöinen Italia-tukihenkilö, joka mua jelppii! Mun täytyykin heti huomenna suunnata ostosreissulle ja ostaa noita tommoisia. Kiitos!

      Poista
    2. Ja vissiin me skandinaaviset neitoset vaan ollaan erityisen herkullisia, kerta sulla on sama ongelma ;)

      Poista