maanantai 23. huhtikuuta 2012

2765-vuotis juhlat

Yhtäkkiä alkoi tuntua omat 23 vuotta melkoisen vähälle, sillä olin nimittäin lauantaina kaksituhattaseitsemänsataakuusikymmentäviisivuotis synttärijuhlilla. Valitettavasti kukaan ystävistäni ei ole maailman vanhin ihminen, vaan synttärisankarina oli viime viikonloppuna tämän hetkinen kotikaupunkini, Rooma! Koko viikonlopun ajan oli ympäri kaupunkia tapahtumaa, jos jonkinmoista, mutta lauantai-iltana viralliset juhlat juhlittiin Colosseumin ja Piazza Venezian välisellä kadulla.

Meidät paikalle houkutteli "ilmaiset konsertit", joka osoittautui orkesterin ja italialaisten iskelmätähtien jonkinlaiseksi vuorotteluksi tai yhdistelmäksi.. ei ollut ihan sitä mitä odotin, mutta tulipahan koettua. Väkeä paikalla oli enemmän kuin laki sallii (no tässä maassa ei kyllä tunnu mikään laki rajoittavan missään liiallisten ihmisten määrää, nimimerkillä parit kivat bussi ja junamatkat koettu), joten ei viitsitty kovin pitkään jäädä sinne ihmismassan runnetlavaksi tönöttämään.

Illan kruunasi kuitenkin sitten ilotulitukset, jotka ovat kyllä aika hauskaa katsottavaa. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kylä kuitenkin paremmat ilotulitukset olen nähnyt ihan kotoisasti Jyväskylässä rallien kunniaksi.. (siihen ilotulitukseen uponneet rahalliset panostukset herättivät kyllä aika lailla keskustelua)

Valokuvat ei sinä iltana kyllä pokkarikameralla onnistuneet, ei sitten millään. Tässä nyt kuitenkin muutama räpsy niistä nurkista, missä Rooman synttäreitä juhlittiin ja on minulla teille näytillä myös pätkä äärimmäisen hyvälaatuista videotakin juhlahumusta. Siitäkään ei siis paljon selkoa saa, mutta yritys oli hyvä!

DSCN0760 DSCN0758


Mutta ei muuta, kuin onnea Rooma! Aika paljon on historiaa takana ja toivottavasti kaupunki jatkaa kukoistustaan vielä ainakin toisen mokoman!

4 kommenttia:

  1. Kiva kuitenkin kokea kaikkea erilaista vaikkei aina olisikaan se ihan oma juttu! On se aika pitkä historia tuolla sun kotikaupungilla, niin kuin on aiemmistakin tarinoista luettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.. täällä on enemmän historiaa kuin meikäläisen pienet aivot pystyy sisäistämään :)

      Poista
  2. Kait tuolla sentään oli ees Il Divo ja Tiziano Ferro esittämässä Perdonoa? Noh, ehkä ei, koska oisit varmaan mulle ottanu nauhalle sit :) Ihan hyviä otoksia oot silti saanu ja tosta videosta saa kyllä selvillä aika lailla kaiken oleellisen mitä tarvii, väkee on ja paljon! :) Pari viikkoo enää niin määkin pääsen sinne väentungokseen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos Tiziano olis ollu, niin varmasti olisin ottanu sulle videoo! En ookkaan muistanu kertoo, että kuunneltiin se tässä yks ilta, se oli ainoo italialainen kappale, joka mulle JA Henrikille tuli mieleen :D

      Poista