perjantai 13. huhtikuuta 2012

Suomalainen aksentti

Se "ei pilkata Kirsin suomalaista aksenttia pääsiäisen jälkeen" ei näköjään pitänytkään italialaisten kavereideni keskuudessa edes yhtä päivää! Kuulostan kuulemma samalle, kuin nämä "suomalaiset" tässä mainoksessa. Nauttikaa. (Okei, myönnetään, että kyllä mää sen itsekin kuulen, että pelottavan paljon mää noille miehille italiaa puhuessani kuulostan!)Ja tässä toinen mainos jonka tähtenä on "suomalainen" jannu, joka hengailee metsässä.Että tällaista italialaista Suomi-rakkautta tänään!

18 kommenttia:

 1. Ahahaha, kai oot nàhny jo tàn majava-version vividentin mainoksesta?
  http://www.youtube.com/watch?v=RxQ7eCCm0pA

  Mun kavereita hirveesti nauratti joskus se, ettà kuulostan "ihan robotilta" kun suomalaisilla ei ole mitenkààn vahvaa omaa aksenttia. Mut kyllà se siità, kunhan et roomalaisittain vaan opi puhumaan (siità ei pààse nimittàin eroon millààn :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näin tuon majava-videonki! Se on ihan kiva, että täällä maassa viljellään tällasta kuvaa suomalaisista! :D

   Ja taidat puhua roomalaisesta aksentista kokemuksen syvällä rintaäänellä? :)

   Poista
 2. No problemo ääntämisestä kunhan asia tulee kuta kuinkin selväksi!Onko nää ihan tv- mainoksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, tosta ylemmästä Elisan kommentissa olevasta linkistä voi käyä kurkkimassa vielä yhden videon suomalaisista (mainoksen siis myös).

   Poista
 3. Moikka vaan Kirsi! Kiva, kun pääsit turvallisesti perille Roomaan, vaikka vähän oltiin huolissamme sun matkaseurasta, kun niistä tekstailit! Itse olin vielä tosi huolissani Jonin voinnista, kun olen aikanaan noita kuumeita säikähdellyt useampaan kertaankin. Sitten olikin helpottavaa kuulla, että Jonin kuntokin alkoi olla kohdallaan ja kuume pois. Mekin lähdettiin Grazista tiistaina puolenpäivän aikoihin, ja oli kiva, kun Tante Rapu tekstaili aina porukoista, jotka kaikki vähitellen palailivat kotiinsa turvallisesti. Itse tulimme kotiin tänään, eilen aamulla lähdettiin Astan luota pohjois-Saksasta ajelemaan kohti Tukholmaa yhdeksän maissa, ja lopulta ajettiinkin sitten kilpaa kellon kanssa ja oltiin Tukholmassa Vikingin terminaalissa jonossa seitsemän maissa, kun laiva lähti sitten klo 8 illalla kohti Turkua. Helsinborgista Tukholmaan oli auton keskinopeus 120 km tunnissa, joten aika haipakkaa tultiin!!! Oli kyllä vähän tylsä tulla kotiin, kun mekin oltiin lähes kolme viikkoa reissussa, ja kotiin tullessamme täällä oli edelleen yhtä huonot kelit kuin lähdettäessäkin. Olin vähän toivonut, että lumet olis edes vähentyneet, mutta niinhän ei ollut käynyt!! Pitää vaan uskotella, että tuo sateinen keli veisi niitä lumia pois ja sellainen kevät, kuin synttärireissun eka vaiheessa oli, tulisi lopulta tännekin. Nyt ollaan katseltu videolta juhlahumua Grazista, ja täytyy sanoa, että yhä vaan vieläkin naurattaa! Tässä yhteydessä täytyy kiitellä suakin avusta tuossa urakassa, kaikkiaanhan se urakka kesti sen 9 kuukautta, kuten muunkinlainen synnytyksen odottamisaika. Tosin tässä synnytyksessä nuo viimeiset kolme kuukautta olivat kyllä aika kiihkeitä! Mutta näinhän on, että lopussa se kiitos aina seisoo. Jytkyhän onnistui suorastaan 110 %:sti! Tästähän on kiva sitten jatkaa, katsotaan vaan, ketä seuraavaksi sitten höynäytetään! Mukavaa opiskeluaikaa sinne Roomaan toivottavat a ja o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kaikki ollaan päästy turvallisesti perille, kun oli pienestä suvusta koko lössi liikenteessä autoillen, kiskoilla, lennellen ja seilatenkin!

   Parempia kelejä odotellessa katsellaan pihalle kaatosateeseen, jossa ainut hyvä puoli on se että lumet saa vihdoinkin kyytiä. Eikös Roomassakin ole nyt sateista? Siellä on tosi raikasta ja vihreää näiden sateiden jälkeen.

   Poista
  2. Moikka vaan! Itsekin olin kyllä huolissani matkaseurastani. Valvoin aamukuuteen asti, kunnes vieruskaverini nousi junasta ja uskalsin vihdoin ummistaa silmät.

   Hyvä kuulla, että tekin olette päässeet turvallisesti kotiin ja sinne tavalliseen arkeen taas palaamaan. Ja eiköhän se kevätkin sielä kohta hipsi - ainakin Jyväskylässä on tullut vettä, joten luulisi lumien pikkuhiljaa sulavan!

   Kiitoksia vielä itsellenekin mahtavista pippaloista ja hyvästä seurasta!

   Poista
  3. Ja Roomassakin on tullut kaksi päivää vettä taukoamatta..

   Poista
  4. Sataako siellä sitten lie enää tänä kesänä?!

   Poista
 4. Kyllä on viimesen päälle mainoksia! :D Huhhuh! Joo kyllä määkin voin kuvitella, että voisit puhua samalla tavalla kun noi miehet, ja saunoa tietty. Mutta jos vedät kunnon itkupotkuraivarit niille että sua ei saa kiusata, niin eiköhän ne sillon siitä ala tottelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No saunomisessa kyllä voittaisin noi miekkoset mennen tullen! Ja ehkä täytyy vähän letkuttamista kokeilla! :D

   Poista
 5. Joo, oon samaa mieltä, että ei saa kiusata! Tai on kai se sitä "rakkauvesta se hevonenkin potkii" eli kaverihengessä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kai se sitä on, mutta rajansa silläkin kuinka kauan se on hauskaa!

   Poista
 6. Moikka vielä! Piti vielä nyt pyhäiltana palata kirjoittelemaan sulle, ennenkuin aamulla taas hypätään täysillä oravanpyörään ja sitten on kirjoittelemisten kanssa vähän niin ja näin! En varmaan muistanut sulle sanoakaan, kun tuossa Oksuksen kanssa tuli puheeksi, että oli tosi kiva nähdä sua siinäkin mielessä, että olitpas vähän kuin yllättäen "kasvanut" aikuiseksi. Varmaan tuo pikkuinen välimatka on tehnyt ainakin sulle hyvää! Täällä vaan jatkuu samanlainen kehno sää, toivottavasti siellä on jo paljon keväisempää, niinkuin Grazissakin oli. Lunta on vielä maassakin vaikka kuinka paljon ja lisää tulee koko ajan, joten nyt ollaan jo alettu vakavasti miettimään, josko heitettäisiin sukset kyytiin, ja kun tuota autoiluakin on tullut niin vähän viime aikoina harrastettua, niin hurautettaisiin Saariselälle vähän nautiskelemaan! Näissä merkeissä terkuin a ja o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuskinpa ihan aikuiseksi on tullut vielä kasvettua, mutta kyllä täällä kieltämättä on paljon oppinut - itsestään ja muistakin asioista!

   Kylläpäs se nyt jaksaa teille lunta puskea, mutta niinhän se on, että paistaa se aurinko risukasaankin - ainakin jossain vaiheessa on teillekkin kevät tultava.

   Toivottavasti jaksatte juoksennella taas oravanpyörässä, tai sitten ei tosiaan auta muu kuin lähteä uudelle lomalle! Kevätterveisiä!

   Poista
 7. "Ola sinulla tos hien aksentt, juhuu"


  T:pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei ihmekkään, että kaverit vähän mulle nauravat!

   Poista