torstai 19. huhtikuuta 2012

Castel Sant'Angelo

Koska Roomassa on meneillään tällä viikolla kulttuuriviikko eli settimana della cultura on täällä moniin museoihin tällä viikolla ilmainen sisäänpääsy. Eihän tällaista tilaisuutta nyt voinut jättää käyttämättä, joten oli lähdettävä edes vähän nauttimaan korkeakylttyyriä. Siispä lähdettiin tänään illalla Sigridin kanssa tsekkaamaan Castel Sant'Angelo.

DSCN0707 DSCN0712

Castel Sant'Angelo eli Pyhän enkelin linna on (jälleen wikipedian tietoon luottaen) bygattu pystyyn vuosina 120-139. Kyllä, ei siis mitään tuhatta siinä edessä vaan tosiaan rakennus on aloitettu vuonna satakaksikymmentä! Alun perin tämän pytingin tarkoitus oli olla vain Rooman keisari Hadrianuksen hautapaikka, mutta myöhemmin sille keksittiin ihan käyttöäkin, kun siitä tehtiin linnoitus ja Paavien kämppä. Castel Sant'Angelostahan menee salainen maanalainen tunneli Vatikaanin palatsiin ja Pietarinkirkkoon.

DSCN0709 DSCN0714

Linnoitus on Tiber-joen rannalla, ja ylhäältä "terassilta" oli kyllä aika mahtavat näkymät joka puolelle kaupunkia: joelle, Vatikaaniin, historialliseen keskustaan, kaikkialle. Sisätiloista linna oli melkoisen karussa kunnossa - no, kuten arvata saattaa ei tuolloin sata-luvulla ihan hirveästi oltu seinien ja kattojen krumeluureihin panostettu. Toki sinne myöhemmin on joitakin tiloja (vissiin Paavien siellä asuessa) oikein hienoksi laitettu, ja nykyään näissä kauniimmissa tiloissa olikin museoita. Museon tiloissa ei valitettavasti saanut kuvata, mutta siellä oli muun muassa veistoksia, vauvojen sarkofageja ja papyrusta niinkin kaukaa kuin ajalta 300 vuotta ennen ajanlaskun allkua! Lisäksi museoituna oli kokoelmat miekkoja, haarniskoita, mahtavia koristeellisia kilpiä ja muita sotavarusteita.

DSCN0720 DSCN0721

Mentiin sen verran myöhässä, ettei ehditty kaikkea koluta lävitse ennen kuin koko paikka sulkeutui. Mukavaa siellä oli kuitnkin käydä pyörähtämässä ja näkemässä taas vähän jotain uutta. Tässä kaupungissa on kyllä niin paljon nähtävää, ettei tätä voi ikinä koluta läpi. Tavallaan se on vähän turhauttavaa, mutta toisaalta onhan se mukavaa, että meni oikeastaan minne tahansa, niin näkee ja kokee jotain mahtavaa ja mielenkiintoista!


Eipä tällä kertaa muuta, kun että ensi viikon lopulla pitäisi olla +25 astetta, jeejee!

17 kommenttia:

 1. Ihan perus tulostuspaperia sieltä siis löysit. Ei tainnu Jyväskylän kohdilla olla tuon rakennuksen valmistumisen aikaan hirveesti mitään. Liekö ehkä Harju ja Jyväsjärvi.

  Ja täällä on luvattu +15 astetta, mutta tänä(kin) aamuna sain putsata autoo lumesta eilisen räntäsateen jäljiltä. Kyllä tämä vielä voitoksi kääntyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika perus A4, vissiin jotain luentomuistiinpanoja täynnä :D

   Toivottavasti ois kohta putsailut tältä vuodelta putsattu ja Jackety-Jack sais mennä kesäunille myös!

   Poista
 2. Kattelin vähän, että lämpötilat alkaa siellä nousta meidän saapumisen kunniaks keskiviikkona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, johan sitä on tässä odoteltukin. Sekä vieraita, että lämpötilojen nousua!

   Poista
  2. Moi Alma! Rutistakaa kaikki irti Rooman oppaastanne, Kirsi tuntee paikat hyvin. Ja käykää shamppanja-jätskeillä Berlusconin kantapaikassa. Se jätski oli pahus loppunut, kun käytiin Kirsin kanssa siellä.
   Miellyttävää Rooman matkaa!

   Poista
 3. Kuvaus kohteita näyttää riittävän onneksi sinulla on nyt hyvä kamera. Eikä tulevassa säässänäyttäisi olla valittamista, kyllä se täälläkin kohta iloksi muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kaupungista ei ihan heti kuvauskohteet lopu! Tosin tuskinpa mistään loppuu jos jaksaa olla kiinnostunut :)

   Poista
 4. Joudut ehkä palaamaan Roomaan elämäsi varrella (useastikin), että tutkimusmatkailua saa jatkettua. Ja toistan edelleen, että ihana kun on sitten opas omasta takaa, joka jo tietää minne kannattaa mennä!
  Tuo linna oli muuten siinä Dan Brownin kirjan mukaan tehdyssä leffassa - mitä kirjaa ei siis saatu sulle matkalukemiseksi. Teidän käynnin aikana oli ehkä rauhallisempaa, eikä tappajat hyökkinyt?!
  Museot on vähän harvinaisempi juttu sulle, mutta ehkä nyt tosiaan kannattaa hyödyntää tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mää kyllä täältä vielä läheskään kaikkea tiedä, mutta jotakin sentäs :) ja kyllä tänne on palattava vielä usein. Miten voisin olla palaamatta, on tästä jo parissa kuukaudessa tullut mulle koti?

   Ja niin varmasti onkin tuo linna siinä, en oo kyllä edelleenkään nähnyt elokuvaa enkä lukenut kirjaa. Mutta ei onneksi tappajat hyökkinyt vaikka kyllä joissain kolkoissa käytävissä vähän pelottava tunnelma olikin!

   Poista
  2. Onpa syksyllä jotain aktiviteettia täälläkin, kun luet sen kirjan! Ja itse asiassa olisikin hauska lukea, kun tietää paikat! Se taisi olla se Enkelit ja demonit nimeltään.

   Poista
  3. Enkelit ja demonit se taisi olla juu! :)

   Poista
 5. Komeat mestat :) Pitäkäähän hauskaa Alman kanssa kun ne tulee käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään pidetään, jos ne rakastavaiset malttaa yhtään mun kanssa hengailla! :D ja pidähän sinäkin hauskaa siellä omassa reissussas, ja oo turvallisesti, että parin kuukauden päästä saan sit pitää hauskaa sun kanssa täällä! :)

   Poista
 6. Moi sä oot sitten ihanassa paikassa.
  Haluisin heti tulla sinne.Täällä on sitten sateista. Sä oot onneks siellä.T.Mea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Mea! Kiva kun oot lueskellu ja kommentoitkin! Ja tää on kyllä tosi kiva paikka. Sulla on vielä paljon aikaa reissailla kaikkialle, joten tuut sitten isompana Roomassakin käymään!

   Täälläkin on viime aikoina ollut sateista, mutta nyt taas aurinko paistaa. Teillekin tulee varmasti lämmin ja ihana kesä, ja mulla on ikävä Suomeen myös!

   Oli kiva kun kommentoit, toivottavasti joskus toistekin kirjoittelet!

   Poista
  2. Täällä oli tänään 16 astetta lämmintä.
   Mulla oli tänään futisturnaus ekassa pelissä 2-4 hävittiin, tokassa pelissä
   4-0 hävittiin ja sitten 1-1. Pidä hauskaa siellä ja tee kaikkea kivaa!

   Poista
  3. Ohoh, sielläkin on ollut jo tosi lämmintä! Minä pidän hauskaa, pidä sinäkin siellä! Ehkä seuraavassa turnauksessa teet sitten maalin!

   Poista