sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Museo Nazionale Romano

Kävinhän minä vielä toisenkin kerran nautiskelemassa kulttuuria, kun ilmaiseksi pääsi! Vietin rentouttavaa lauantai-iltapäivää ihan vain omasta seurastani nauttien. Keli oli lämmin, aurinko paistoi ja ei ollut kiire mihinkään. Oli muuten mukavata.

Museo Nazionale Romano on ilmeisesti jaettuna neljään osaan, joissa kaikissa keskitytään vähän erilaiseen sisältöön. Minä suuntasin kuitenkin tuolla keskustassa sijaitsevaan Palazzo Altemps -museoon, joka on keskittynyt patsaisiin.. tai veistoksiin.. joku taidetta tunteva voi korjata mistä oikein on kyse, minä en näistä(kään) taiteen muodoista paljoa ymmärrä. Ihan mukavaahan siellä oli käydä pyörähtämässä. Tuskin olisi koskaan tullut mentyä, ellei nyt olisi ollut ilmainen viikko. Ei se muutenkaan kovin kallista olisi ollut, sillä yhdistelmälippu kaikkiin neljään Museo Nazionale Romanoon olisi minulle maksanut vissiin 3,5 euroa.. jotenkin se vaan kuitenkin vähentää intoa lähteä!
DSCN0723
DSCN0725

No, joka tapauksessa tämä museo sijaitsee siis 1400-luvulla rakennetun palatsin sisällä. Ulkoapäin katsomalla en ollut kovinkaan vakuuttunut tuon palatsin mahtavuudesta. Olin nimittäin lukenut, että kyseessä on upea rakennus, mutta ulkopuolelta se näytti samalle kuin melkein kaikki muutkin Rooman tönöt. Sisälle päästyäni kuitenkin aloin ymmärtämään ns. "mistä hälistään" (mahtava suomennos englanninkieliselle ilmaisulle what the fuss is about, eikö totta?). Kertakaikkisen kaunis rakennus. Voisin muuttaa sinnekin. Tietty sillä ehdolla, että voisin palkata samalla neljä täyspäiväistä siivoojaa luuttuamaan niitä kymmeniä ja kymmeniä saleja.

DSCN0731

Kuten jo totesin, en minä tuon taideen päälle paljoa ymmärrä, joten tyydyin lähinnä nautiskelemaan kaikesta siitä kauneudesta mikä siellä ympäröi. Ja tulin kyllä aika vakuuttuneeksi, että joskus kun omistan oman talon, niin palkkaan jonkun kuuluisan maalarin maalamaan kaikki katot täyteen tuollaisia ihania pastellivärejä täynnä olevia kuvia, niinkuin kaikissa näissä palatseissa näyttää olevan. Joohan Joni, joohan?

DSCN0742
DSCN0738
DSCN0727
DSCN0740
DSCN0745 DSCN0746

Kuva "perustuksista" omistettu erityisesti isille!

Loppukevennykseksi todettakoon, että enhän minä täysi untuvikko ole, mitä patsaisiin tulee. Pakko oli kotiin tullessa ikuistaa teille nimittäin meidän posti-huone (siis ala-aulan yhteydessä oleva huone missä kaikkien postilokerot on). Meidänkin talossa on ihan ikioma patsas! Ihan ehdoton juttu kerrostalon julkisiin tiloihin, vai mitä olette mieltä?

DSCN0751

Blogiin kirjoiteltavaa olisi vaikka kuinka paljon, kunhan vaan löytäisin aikaa näpyttelyyn.. no huomenna palataan asiaan seuraavien juttujen merkeissä, lupaan sen!

10 kommenttia:

 1. Ihanan historiallisen steroetyyppisen näköinen tuo teidän oma postineiti!
  Rakennuksista sanoisin että ehkä on ajateltava toisinpäin vanha sanonta, moni kakku päältä kaunis! Sisältä näyttää löytyvän kivoja sisustusideoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. sitten ei tarvitse kun sen talon, mihin voi alkaa näitä (kenties melko kunnianhimoisia) ideoita toteuttamaan!

   Poista
 2. Ei tuo todellakaan ulkoa näyttänyt kovin kummoiselta, mutta sisältä nähtynä yllätyin. Toivottavasti pidät siellä hauskaa. T:Pinja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä saa kyllä yllättyä jatkuvasti, tässä kaupungissa on niin paljon hienoja juttuja! Kiitoksia vaan, parhaani mukaan pidän hauskaa, on tämä niin hieno paikka. Nautihan sinäkin siellä Suomen keväästä ja lämmöstä! Ja kiva kun osasit kommentoida, vaikka unohdin pääsiäisenä näyttää, että miten se tapahtuu!

   Poista
 3. Joo siis mehän hankitaan/rakennetaan tuontyyppinen palatsi, joten eihän sinne voi kuvitellakaan muuta kuin korstemaalattuja sisäkattoja! Ja sit voidaan kadun varteen meidän postilaatikon viereen laittaa tommonen patsas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai kakskin.. eikö niitä patsaita ois kiva olla molemmin puolin sitä laatikkoa? :D

   Poista
 4. Joo hyvät on perustukset tulis hyvä kellari kun seinät on jo valmiina. On kyllä todella hienoja kattomaalauksia, näihin Suomen palatseihin sopii kyllä paremmin paneelikatto vai mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiedä.. tulisipahan vähän vaihtelua paneelikattoihin! Ja oli kyllä aika hurjan näköistä, kun näki ties kuinka syvälle sinne "perustusten" syövereihin. En voinut ottaa parempia kuvia kun en uskaltanut roikkia reunan yli!

   Poista
 5. Ciao Bambina! En oikein tiedä, minkä näköinen olisi kämppä, jossa on Hello Kittyä, freskoja ja barokkienkeleitä vierekkäin - huh! Mutta jos jättäisit freskot ja enkelit pois ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciao! Kuulostaa kyllä aika hurjalle suunnitelmalle! Ehkä sen palatsin eri siivet voisi sisustaa eri tavoin.. tätä täytyykin vielä miettiä!

   Poista