keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Hihna, kaulan ympärillä, AINA!

Otsikon lausahdus on rakkaan avomieheni hellämielinen ohjeistus, joka oli ensimmäinen asia, joka minulle piti järkkärikameralla kuvaamisesta opettaa.. ja tämä koski ilmeisesti vaan minua. En ymmärrä. Koskaan en oo mitään pudottanu, söheltäny, tai hajottanu. En varmasti.

Kuten jo onkin tainnut tulla mainittua, oli täällä (niinkuin kyllä ilmeisesti kaikkialla muuallakin) viime viikolla, erityisesti loppuviikolla, tosi surkeat kelit. Kahdeksan viikkoa Roomassa tuli täyteen viime viikonloppuna. Ja viime viikolla oli myös ensimmäisen kerran semmoinen keli, että voi oikein rehdisti sanoa, että satoi koko päivän. Tai itsasiassa satoi kolme päivää putkeen. Ei siis oikein inspiroinut lähteä ulos testailemaan, että miltä tämä kaupunki näyttää tuon isomman kameran lävitse. Oli niin kurjaa ja märkää. Mun kenkiä oli rivissä kuivumassa parhaimmillaan neljät. Ja sain oikein kunnon flunssakin. Sigrid sanoi, että mun ääneni lauantaina oli mennyt ohittanut sen "viettelevän matalan ääänen" pisteen, ja saapunut siihen pisteeseen missä mun puheesta ei vaan voinut saada selvää.

IMG_9668

Maanantaina se aurinko kuitenkin vihdoin suvaitsi taas palata maisemiin, joten olihan sitä alkuillasta lähdettävä pienelle kävelylle räpsimään muutamia kuvia ihanaan ilta-aurinkoon.. lähinnä se homma meni kyllä siihen, että koitin muistella, että mitä valotusaikaa, vai aukkoa, vai ISO-arvoa piti säätää mihin suuntaan, että saisin muitakin kuin a) kokonaan mustia tai b) kokonaan valkoisia kuvia! Muutamissa näkyi jotakin, joten tälläkertaa nautiskellaan tällaisista maisemista.

IMG_9694
IMG_9699
IMG_9709
IMG_9680
IMG_9670

Huvittaa vähän nämä mun kiinnostuksenkohteet, jotka oon nähny mielenkiintosiks kuvattaviks, Zara, Hello Kitty, pizzeria.. en oo muuten käyny tuolla ESIHISTORIALLISESSA pitseriassa, mutta nimi kuulostaa aika mielenkiintoiselta, joten voi olla, että pitää joku kerta testata!

8 kommenttia:

 1. Et muuten oo ainoo jolle oon niin sanonu! Mutta joka tapauksessa hyvä että ohjeet on menny perille ;) Ja hyviä kuvia oot saanu aikaan, on isot ja valotukset ja aukot kohdillaan :) Lisää vaan! Ja mua ei ainakaan yllätä nuo kuvauskohteet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tuntuu jotenkin painottuvan ainakin meikäläiseen! :D Ja ei nyt ehkä ihan vielä kohdillaan olleet mutta vähän edes sinne päin!

   Poista
 2. Kyllä aika menee nopeasti nyt olet ollut siellä jo kaksi kuukautta. Kyllä sinusta kuvaaja tulee ihan on aiheet kohillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kyllä suorastaan hujahtaa! Pitää koittaa nauttia tästä täysillä!

   Poista
 3. Mulle nuo sanat vois olla sopivampia. Tässä yksi kaunispäivä kaadoin vatkaamani vaniljavaahdon pöydälle, tänään heitin puolet jauhoista pöydälle ja sotkin taikinalla koko keittiön... yms yms. Lista on pitkä :D Ja hyvä, että sielläki joskus sataa, täällä on pari viimepäivää tullu räntää, räntää ja lisää räntää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän on kotivaimoiltu oikein urakalla, kun kaikki kämmit liittyy leipomiseen tai kokkailemiseen :) ja luulen kyllä, että sanois se Joni sullekin noin, älä huoli!

   Ja tosiaan ei sais täällä ruikuttaa, kun vertaa teidän keleihin. Oon vaan jo tottunu liian hyvään.

   Poista
 4. Tasapuolisen surkeeta on ollut kelien suhteen; pienellä erolla tietty, kun täällä sataa aina vaan rämpsyä ja siellä ei kai ihan aina sada edes vettä....
  Aika rientää, kohta on puoliväli sun vaihdossa olosta.Ihania nuo talot ja parvekkeet siellä päin, ja myös Hello Kitty ikkunat! Jatka vaan kuvauksia meidän iloksi, niin saadaan fiilistellä kotisohvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan parhaani mukaan räpsiä :)

   Ja aika on tosiaan mennyt nopeesti. Määhän tuun jo takasn ennenkun huomataankaan! Täytyy koittaa tästä nyt nauttia niin paljon kuin vaan pystyy, ja ottaa irti kaikki, mitä vaan irti saa!

   Poista