maanantai 30. heinäkuuta 2012

Massu pullolleen - vinkkipostaus

Minua pyydettiin listaamaan ruokapaikkasuosituksia Roomassa, joten tuumasta toimeen! Nyt täytyy kyllä pahoitella, että kaikista paikoista ei ole kuvia, tai täsmällisiä osoitetietoja (Google auttoi hoitamaan osoite-ongelman pois päiväjärjestyksestä!), mutta parhaani tein. En myöskään voi mennä vannomaan, että nämä ovat kaikkien mieleen, mutta minun suosikkipaikkoja tähän oli takoituskin lsitata, joten niihin on tyytyminen!

Yleisesti vähän ruokapaikoista Roomassa: kuten maalaisjärjellä voikin päätellä, niin suurimpien nähtävyyksien välittömästä läheisyydestä on melko haastavaa löytää paikkoja, joissa hinta ja laatu kohtaavat. Siellä on usein kallista, ja ruoka on ns. turistiruokaa, eli ei välttämättä tuoreista aineksista, itsetehtyä niinkuin hyvissä italialaisissa soisi olevan. Suosittelisin välttämään kaikkia niitä paikkoja, joissa kadulla tönöttävät isot, muoviset, tökerön näköiset, englanninkieliset menut. Myöskään sanat menu turistico eivät varsinaisesti (tosiaan) minua houkutele puoleensa. Jos näet ravintolan, jossa ei ole turisteja, mutta se on täynnä italialaisia, olet luultavasti löytänyt hyvän ravintolan. Jos haluat maksimoida mahdollisuutesi osua hyvään ravintolaan, suosittelen suuntaamaan toispuoljokkee eli Trasteveren kaupunginosaan. Usein miten sinne syömään mennessä ei edes kannata etukäteen päättää minne menee. Sen kun harhailee ja sitten astuu sisään (tai istuu ulos) johonkin kivan näköiseen paikkaan. Ja siis korostettakoon vielä, että varmaan 80% meikäläisen ravintola-illallisista Roomassa on sijoittunut Trastevereen. Ne loput 20% taitavatkin sitten koostua yhdestä muualla sijaitsevasta pizzeriasta.. pian huomaatte, että mulla on vahvoja tunteita sitä kohtaan!

No, höpinät sikseen ja aloitetaan kuitenkin listaamaan niitä meikäläisen hyväksi havaitsemia mestoja!


Apertivot

Momart (Viale XXI Aprile, 19) - tämä on se synttäripostauksessa vilahtanut paikka. Jos on apertivolle menty, niin useinmiten tänne. Äitin ja isin kanssa käytiin myös testaamassa, eivätkä nekään uskaltaneet valittaa. Hintaa apertivolla 10€, sisältäen siis minkä tahansa drinkin (kaikki on super hyviä!) ja buffetin. Paljon erilaisia pasta-juttuja, sekä puu-uunissa asiakkaisen silmien alla paistettua pitsaa. Momartin marinara pitsa on niiin hyvää! Huonoina puolina ainoastaan se, että vaatii melko aikaista paikalle saapumista (mun vakkariaika on ollut 19.30), ja se, ettei tuolla Piazza Bolognan alueella hirveästi turisteille muuta pyörimistä ole.

DSCN0604

Freni e Frizoni (Via del Politeama, 4) - täällä on myös tullut useamman kerran pyörähdettyä. Muistaakseni apertivosta drinkin kanssa maksoin 7€, ja hintaan kuului tosiaan buffetti. Jotkut kaverit ovat sanoneet, ettei heidän mielestään ruoka ole hääviä. Minulle kelpaa, mutta kyllä Momart silti meikäläisen apertivo-suosikkina pysyy. Freni e Frizoni sijaitsee Trasteveressa.


Pizzeriat

Formula 1 (Via degli Equi, 11) - Formula 1 on kertakaikkiaan mun lemppari pizzeria Roomassa! Se sijaitsee San Lorenzossa, joka ei ole mitään Rooman viehättävintä (eikä myöskään turvallisinta) naapurustoa, ja sinne yleensä suunnataankin ennemmin nauttimaan nestetankkausta halvoissa ja mukavissa kuppiloissa. Formula 1 on kuitenkin minun ensimmäinen suositus, jos pizzeriaa kysellään. Olen käynyt siellä toosi monta kertaa, ja Jonin kanssa ollaan sinne myös suuntaamassa. Formula 1 on niin peri-italialainen, että se sulattaa meikäläisen sydämen joka kerta. Henkilökunta on niin ystävällistä ja ihanaa, vaikka työtä tehdäänkin välillä aika vauhdikkaalla otteella. Formula 1:ssa on myös hyvät supplìt! Suosittelen testaamaan. Tiramisu-hullut ystäväni vannovat myös Formula 1:n tiramisun nimeen. Tämä ei ole missään nimessä hienostunut ravintola, päin vastoin, mutta sitäkin ihanampi!

DSCN0378

Ai Marmi (Viale di Trastevere, 53) - Ai Marmi on kuuleman mukaan myös paikallisten suosiossa. Jonkin verran sinne kyllä näkyy turistejakin eksyneen. Valikoima on simppeli ja koostuu siis Formula 1:n tapaan lähinnä  uppopaistetuista alkupaloista ja perus pitsavalikoimasta. Täällä on myös tosi hyvät supplì al telefonot! Minulla ei ole tästäkään paikasta mitään valittamista, mutta Formula 1 nyt vaan on vienyt sydämeni. Ai Marmi sijaitsee tosiaan siis Trasteveressa, kuten katuosoitteesta fiksuimmat päättelivätkin..


Muut muonat

Spaghetteria l'Archetto (Via dell'Archetto, 26) - tämä on näistä listaamistani paikoista varmaan suurimmassa riskissä saada päällensä turistipaikan leiman. L'Archetto sijaitsee ihan lähellä Fontana di Treviä, joten sinne on helppo osua! Olen lukenut tästä paikasta huonoja arvosteluja, mutta millään omalla käyntikerrallani ei ole mitään valittamista ollut. Jos ei kestä kiireisiä tarjoilijoita, niin joutuu välttämään useimpia Rooman ravintoloista. Kavereiltani olen myös kuullut vain hyviä kokemuksia! Vaikka täältä saa myös pitsaa on paikan erikoisuus kuitenkin se, että listalta löytyy spaghettia kymmenillä erilaisilla kastikkeilla. Siis ihan oikeasti niin monilla, että minä joudun ainakin tehdä niin, että valitsen vain jonkun ruokalistan aukeamista ja päätän, että valitsen nyt täältä jonkun. Muuten valinnanvaikeus on liian suuri! Kokemuksen mukaan hyviä on olleet ainakin all'arrabiata, talon erikoisuus l'archetto, ja hummerispaghetti jos merenelävistä piittaa. Täältä saa myös hyviä bruschettoja, nams!

IMG_9958

Sora Margherita (Piazza delle Cinque Scole, 30) - tämä paikka on mainittu blogissakin aiemmin tässä postauksessa. Tämä paikka on tosiaan aikamoinen kokemus - suosittelen klikkaamaan Googlen kuvahakuun johtavaa linkkiä, joka tuossa vanhassa postauksessani on. Huono puoli tässä ravintolassa on se, että sinne on todella vaikeaa saada pöytää. Varaus on tehtävä soittamalla, jos haluaa Sora Margheritassa mussuttaa. Täällä oli herkullista, erittäin tyypillistä roomalaista cacio e pepe pastaa. Paikan erikoisuus on kuitenkin nuo uppopaistetut artisokat! Jos ei Sora Margheritasta pöytää saa, ei peli artisokkien suhteen ole kuitenkaan vielä menetetty! Siinä tapauksessa kannattaa sukeltaa vain rohkeasti Ghetton (vanha juutalaisten kaupunginosa) pienille kujille, ja etsiä joku toinen paikka, josta on mahdollista saada carciofi alla giudia. Ghettossa on muutenkin se hyvä puoli, että se on pullollaan autenttisia italialaisia ravintoloita. Tänne kaupunginosaan eksyy murkinoimaan aikas vähän turisteja.

Ivo a Trastevere (Via di San Francesco a Ripa, 158) - täällä olen syönyt vain pitsaa, mutta pasta-annoksetkin näyttivät tosi hyville! Myös paikan caprese, eli annos tomaattia ja puhvelinmaitomozzarellaa oli herkkua. Tämä on yksi niitä monia ihania Trasteveren paikkoja, joissa tarjoilijat on vauhdissa, pöytäliinat paperia, mutta tunnelma hyvä. (Kirjoitin muuten ensiksi sanan puhveli muotoon buhveli ja kauan kesti, ennenkä keksin mikä siinä on viallam vaikka vähän ooudolta näytti...)

Ai spaghettari (Piazza di San Cosimato, 58) - saatavilla on sekä pastaa että pitsaa, mutta mielestäni parempaankin pitsaa olen saanut, kuin mitä täällä tarjoiltiin. Pastat sen sijaan on erittäin hyviä, ja listoilla on myös paljon Roomalaisia erikoisuuksia! Sijaitsee myös Trasteveressa, mutta hieman kauempana Piazza di Santa Maria in Trasteveren hulinasta..

Vielä vähän yleistä höpötystä.. kuten ehkä huomata saattaa, meikäläisen ruokailut, muutamia spesiaalitilaisuuksia lukuunottamatta koostuvat joko pitsasta tai primistä (pastasta). Secondeja (eli lihoja) lisukkeineen tulee aika harvoin tilailtua. Jos on suurempi nälkä, niin alkuun voi aina napata bruschettan! Yhtään huonoa bruschettaa ei ole vielä minun eteen ravintolassa Roomassa tuotu. Niissä luotankin yleensä klassikkoon, eli tomaattibruschettaan!

Tässä siis joitakin minun kokemuksia ravintoloista Roomassa. Herkkupaikkoihin ei voinut tässä edes perehtyä, sittenhän tässä olisi mennyt ikä ja terveys (melkein meni nytkin!). Toivottavasti tästä on jollekulle hyötyä. Ja jos joku minun suosittelemiani testaa, niin toivottavasti pidätte! Ja jos Formula 1:sta ei pidä, niin ei tarvitse tulla kertomaan.. en kestäisi moista kuulla!

8 kommenttia:

 1. Kiitos todella paljon tästä postauksesta! Tulee kyllä ehdottomasti tarpeeseen nämä vinkit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osutte kivoihin ruokapaikkoihin Roomassa! Hyvää reissua, nautihan ihanasta kaupungista! :)

   Poista
 2. Laita nyt vielä se tiramisupaikan osoite kuitenkin, vaikkei muita herkkuja listaisikaan. Ne oli niin mielettömän ihania....etenkin mansikka ja pistaasi, mutta kahvinjuojat taitaa pitää myös perinteisestä!
  Rooman reissulla syötiin vain hyvin. Ainakin tuo formula ja aperitiivo on testattu meidänkin suissa, ja hyvää oli, nam nam! Aperitivo- paikkahan oli vähän sellaisen pizzamättöpaikka, joka tarjosi kyllä paljon muutakin vatsantäytettä. Eipä jäänyt nälkä sielläkään.
  Ja meitä kummastutti sekin, että jäätelö- ja pizzakuppilat (ne kadulta suoraan aukeavat, josta ostetaan mukaan) oli nekin todella hyviä.
  Jaa, että mitäs tänään syötäis kotona....ehkä kaalilaatikkoa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiramisupaikan osoitetta en nyt tähän hätään muista, mutta jokainen kiinnostunut voi Googlettaa paikkaa nimeltä Pompi. Sijaitsee tosi lähellä Re di Roma -metropysäkkiä! :)

   Ja nams, jätskit ja mukaan napattavat pitsat on kyllä herkkuja!

   Poista
 3. Namnam! Ja oli munkin mielestä Formula 1 loistava paikka. Herkullista pitsaa ja mukava paikka niin mitäpä sitä italialaiselta pizzerialta kaipaisi enää :) Ja sain tosiaan tuon Momartin aperitivon kokea, ja kyllä voin lämpimästi suositella! Kaikki varmasti hyviä paikkoja!

  VastaaPoista
 4. Kyllä noista varman jo hyvää syötävää löytää kaikki vaikutti hyvältä. Mutta minun suosikkini oli pizza jotenkin ne osaa sen tehdä siellä vaaan niin hyvin.Unohtamatta paikallista Peron merkkistä olutta se vasta olikin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun havaintojen perusteella sun suosikki oli pizza sillä tulisella meetwurstilla! :D ja on se Jonikin parit Peronit ja Birra Moretit hörppinyt, taitaa olla samaa mieltä sun kanssa..

   Poista