tiistai 17. heinäkuuta 2012

Spoleto

(Doris - if you "read" this: i was not patient enought to wait all the photos to be put in Dropbox so i stole some from facebook!)

Läksiäisiä saa tällä viettää niin monia kuin vai ehtii. Yksi ihana ystävä, Itävaltalainen Doris lähti kotia kohti myös viime lauantaina, mutta onneksi ehdittiin sitä ennen käydä tekemässä vielä yksi ihana päiväretki. Keskiviikkoaamuna oli vuorossa tämän puolen vuoden aikaisin herätys kun kello pärähti soimaan 6.15, ja meitsi ponkaisi ylös. Suihkun ja pukeutumisen jälkeen silmät ristissä hyppäsin metroon, jotta ehtisin Spoletoon vievään junaan.

406072_4446986617878_559221368_n

Spoleto on pieni, vanha kaupunki Umbrian alueella, Perugian maakunnassa n. 125 kilometrin päässä Roomasta pohjoiseen. Meillä ei ollut mitään sen suurempia suunnitelmia kaupungin suhteen. Tarkoituksena oli mennä vaan nauttimaan päivästä ja uusista maisemista ja siinä tavoitteessa kyllä onnistuttiin.

208842_4446984017813_1971257021_n

Ihailtiin kukkulalla olevaa linnaa ja katseltiin maisemia sen ympäriltä. Ihmeteltiin vanhaa siltaa, joka on osa vanhaa akveduktia. Ihmeteltiin myös sitä valtavaa metsän määrää, ja myöhemmin selvisikin, että sitä aluetta kutsutaan Italian vihreäksi sydämeksi. Käytiin me myös arkeologisessa museossa ja toteamassa että hehkutetut vanhat teatterin rauniot oli suorastaan minimaaliset. Kuljettiin pienen pieniä kujia ja ihmeteltiin sitä, miten jotkut voi oikeasti elää siellä! Ja ajaa autoa! Säikähdin melkein 20 senttistä kirkkaanvihreää ötökkää ja istuskeltiin puistossa juttelemassa haikeita vaihtoajan päättymisestä.

603495_4446986177867_229276391_n

Kertakaikkiaan siis hyvä reissu ihanan ystävän kanssa viimeisistä yhteisistä hetkistä nauttien. Kaupunkikin oli kiva uusi kokemus, olihan se mukava nähdä, mutta ei se mikään turistirysä tosiaan ole. Joten erittäin sopiva tuommoiseen rentoiluun. Ja tulipahan ruksitettua lisää yksi alue Italiasta valloitetuksi. 20:stä Italian alueesta olen toistaiseksi tsekannut Lazion, Campanian, Toscanan, Umbrian, Veneton ja Emilia-Romagnan. Ennen Suomeen paluuta tulee vielä käytyä myös Lombardiassa, joten tuleville vuosille jää vielä ainakin 13 matkakohdetta!

9 kommenttia:

 1. Ciao Bambina pitkästä aikaa! Olen kyllä luuraillut kirjoituksiasi, mutta ei nyt ollut mitään kommentoitavaa, nautiskelin vaan sun puolesta. Teinhän minäkin pienen 3500 kilometrin rengasmatkan, joten jostakin syystä autolla ajo ei kiinnosta tällä hetkellä tippaakaan!
  Näyttää siltä, että olet saanut ainakin paljon irti,mitä kamuiluun ja matkakohteisiin tulee. Itse rakastan tutkia juuri sellaisia paikkoja, joihin ei turistit olekaan vielä eksyneet. Siellä näkee ja kokee vielä luonnollisia alkuasukkaita. Turisteja voit nähdä Jyväskylässäkin!
  Nyt kun kamman piikit alkaa loppua, niin rutista viimeisetkin mehut Bella-Italiasta Jonin kanssa! Muuten: Joni kukisti Koskisen vävyt juoksukilpailussa, muistahan onnitella!
  Mulle tulee torstaina Suomesta vieras (Jarkko ja Ilari eivät ole ihan suurimpia faneja), mutta on vähän vaihtelua tähän arkeen.
  Sulle vielä mukavaa aikaa Italiassa ja kivaa jälleennäkemistä Jonin kanssa. Jos on aikaa, niin pistäytykää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciao! Onpas siitä tosiaan aikaa, kun on kuulumisia vaihdettu! Aika pitkän reissun huristelit yksinäsi, mutta onneksi oli muutamia mukavia välipysähdyksiäkin. Mutta kukas tämä Suomen vieras oikein on? Nyt ei vinkkikään kyllä tuonut mitään mun mieleen!

   Piikit alkaa tosiaan loppua ja kaikin voimin yritän nauttia tästä kaikesta ihanasta. Niin paljon on tullut koettua ja nähtyä ja tehtyä, että ei sitä pysty edes ymmärtämään. Kokemus on ollut mahtava, joten hyvillä mielin voi kyllä palata kotiinkin. Aika kova ikävähän tässä on jo takaisin Suomeen ja tietty erityisesti Jonin kainaloon!

   Poista
  2. Ciao Bambina, ei se mikään salaisuus ole, että vieraani on Marja Tuusulasta eli nykyään Haarajoelta. Hän luuli olevansa täällä äidin roolissa, kun komenteli poikia!

   Poista
 2. Ihanan rauhallisen näköinen kaupunki. Onkin ihana ja tarpeen joskus vaan olla rauhassa, katsella ja ihailla maisemia ja linnoja yms. Teillähän oli Doriksen kanssa sitten tollainen oma "läksiäisretki"! Ehkäpä Doriksen tapaat joskus Grazissa seuraavan kerran. Aika kivat nuo postilaatikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mää vähän lupailin joskus käydä Grazissa pyörähtämässä! Onhan mulla sinne syytä muutenkin mennä :)

   ja oli kyllä kertakaikkisen ihana päivä tuolla Spoletossa!

   Poista
 3. Moi,
  Tulipa luettua illalla urakalla näitä kirjoituksia. Kesän kiireet ovat hieman lukuaikaa vieneet. Mutta hyvältä kuulostaa edelleen! Pidähän hauskaa vielä loppuaikakin ja nauti kaikesta näkemästäsi! Nähdään sitten elokuussa (viimeisenä viikonloppuna vietetään tuplasynttäreitä)!Reko lähti just ajelemaan Norjaan päin ja minä lähden junalla lasten kanssa Tohmajärvelle. Sinne sitten lapset jäävätkin, kun minä lennän Norjaan myös.

  Terkkuja meiltä kaikilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Eipä se mitään, mukavaa jos välillä aina olette ehtineet tänne vilkaista! Eiköhän tämä loppuaikakin tule yhtä ihanasti menemään kuin tähänkin asti. Teille myös oikein mukavaa reissua, nauttikaa! :)

   Terkut takaisin koko lössille!

   Poista
 4. Pitäisköhän meijänkin oveen asentaa tuommonen postilaatikko mitä tossa on, on nimittäin aika historiallisen näkösiä! :)

  Eipä voi sanoo, että ihan jokainen tyyppi olis spoletossa käynyt, mutta nyt tiiät sinäkin sitten semmoisen paikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Siihen kranssin alapuolelle vaan.. ja mielellään tommonen useemman postilaatikon valikoima! :D

   ps. onko meillä vielä kranssi ovessa ja jos on nii mikä?

   Poista