torstai 26. heinäkuuta 2012

Itsetunnonkohotuspäivä

Kuten Jonillekin eilen sanoin, niin tänään oli viimeinen päivä vapaudessa! Huomenna, eli perjantaina, saan taas pallon jalkaani. Ja ihanan pallon saankin! Jee, puoliltapäivin nähdään ja sitten en vähään aikaan kyllä eroon suostukaan.

DSCN1127

Viime päivät on sisältäneet paljon pastaa, pitsaa, gelatoa, supplíta (en oikein tiedä miten tuon suomen kielelle taivuttaisi), yhden uudet rantaläpsyt, liian monia jäähyväisiä, aika monia kyyneleitä, erittäin monia hysteerisiä naurukohtauksia, yhden yökyläilijän, paljon nähtävyyksiä yön hiljaisuudessa, henkeviä juttuja, äärimmäisen huonoja vitsejä, liian vähän yöunia ja yhden setin niin painavia matkalaukkuja, että hauikseen sattuu kun käden suoristaa.

DSCN1118

Tänään viimeisenä vaihdon päivänäni (lasken niin, koska huomenna alkaa loma Jonin kanssa!) nautin hyvästä seurasta meren rannalla, sain vähän rusketusta, söin valkosuklaa Magnumin (lemppari jätski-jätski Suomessa, ei kyllä silti gelatoa voita...) ja tiskasin ison kasan tiskejä.

DSCN1124

Illalla päätin lähteä vielä hetkeksi pyöriskelemään kaupunkiin ja hengittelemään tämän ihanan kaupungin tunnelmaa. Tarkoituksena oli siis nauttia vielä kerran ylhäisessä yksinäisyydessä Roomasta ja napsia pari valokuvaa. Viimeisen kerran pääsin myös kuuntelemaan italialaisten miesten huuteluita. Niitä ei nimittäin hirveästi miesseurassa enää jaella. Oon jo vitsaillut Jonille, että mitenköhän mää pärjään Suomessa, kun en enää ookkaan kaikkien mielestä kaunis. Itsetunto romahtaa oikein urakalla. Joten naureskelin itseksteni, että tänään mun tunnelmointireissusta tuli oikea itsetunnonkohotusreissu.

IMG_1172 IMG_1185

Aluksi, kun tänne tulin, se oli ihan hirveää! Että kaikki huuteli ja katsoi (blondi = luonnonoikku), mutta nyt sen on saanut todistaa, että ihan viatonta hölpötystä se on, joten olen päättänyt vaan iloita siitä, jos olen jonkun mielestä bellissima tai beautiful woman. Tai ihan sama, vaikkei ne sitä tarkoittaisi, nykyään otan tuollaiset jutut vastaan ihan hymy huulilla. Kiitoksia sitten vaan!

IMG_1174

(Tätäkään kuvaa en ole muuten yhtään muokannut, katsokaa nyt miten ihanaa täällä on!)

Bussipysäkillä aika komeissa maisemissa kasikymppistä odotellessani, sain vielä kerran ilon aihetta. On nimittäin aina niin hauskaa, kun joku tulee kysymään multa tietä jonnekin! Italiaksi! Mää näytän sille, että mää tiedän, ja tiesinhän minä (no, tällä kertaa tiesin kyllä, ettei tähän kohteeseen pääse sisälle kello 21.30). Sitten kävi vielä ilmi, että tämä tietä kysyvä Firenzeläis-herra on ollut vuosia sitten Turun lääkiksessä Erasmus-vaihdossa. Kun mun bussi, tuli se vielä sanoi: "You are such a smiling person that you deserve all the best in the world!"

IMG_1191
IMG_1188

Kiitos vieras mies ja kiitos Rooma - tänään ette mua paljon onnellisemmaksi olisi voineet tehdä!
(asiaan vaikuttaa kyllä myös huomisen vieras! Jee!)

Ai niin, ja nyt on taas kirjoiteltukin varastoon, joten pitäkäähän blogia silmällä. Juttuja kyllä ilmestyy, vaikka lomalainen tuleekin. Muun muassa tulossa se toivottu juttu mun lemppari ruokapaikoista!

15 kommenttia:

 1. Nonni, nyt onkin jo huomisen aamu ja lähtöportilla odottelen lentokoneen lähtöä :) Että semmonen viis ja puol tuntia niin Terminillä nähdään! Lomallallalallalaaaaa on mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää (ja lämmintä) lomaa molemmille ja ihanaa jälleennäkemistä!

   Poista
  2. Hihii, lomalla on edelleen mukavaa! Ja äitille kiitokset, lämpöä ainakin piisaa ja eiköhän täällä muutenkin viihdytä :)

   Poista
 2. Hyvää reissua teille :) Tulemme kahville kunhan kotiudutte.

  VastaaPoista
 3. Voi, voi, pitikin laittaa Jonille SMS ja toivottaa hyvää matkaa, mutta unohtui tietysti. Joten tässä tulee: HYVÄÄ MATKAA! Ja pidä hauskaa Bambinan kanssa! Nyysikää nyt vielä viimeisetkin Rooman nurkat, kun ei koskaan tiedä, milloin sinne tulee taas lähdettyä. Tuskin nyt tämän vuoden puolella ainakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joni kiittää ja kuittaa että hauskaa pidetään varmasti! Vähiin käy päivät Roomassa, mutta onneksi on näidenkin jälkeen vähän lomaa jäljellä, niin ei tarvitse vielä arkeen palata!

   Poista
 4. Munkin puolesta mahtavuutta loppulomaa Kirsille (käyttäisin sukunimee, mutta jätän nyt väliin, koska Kirsi kuulostaa hassulle mun suusta... :D) ja Johnnylle mahtavuutta alku- ja loppulomaa! Nauttikaa! Mulla alko loma, määki aion nauttia, nyt kun täälläki lämpenee! ;) Pian nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista peli on jo menetetty, kun käytit sitä jo muinoin aiemmassa kommentissa :D mutta oot kyllä oikeessa, että hassulle kuulostaa!

   Me nautitaan ja nautihan sinäkin! Älä oo liian ahkera raksalla vaan muista välillä vähän lomaillakkin!

   Ps. mun rusketuskiintiö on tullut täyteen, en mää vaan enää tuu tummemmaks vaikka kuinka makaan rannalla!

   Poista
 5. Ihanat läpykät ihanalla hiekalla, ja nam: mikä väri!
  Olen samaa mieltä, että otetaan palaute vastaan, mitä vaan saadaan. Kyllä niitä arkisia päiviä ilman myönteisiä palautteita riittää tässä elämässä. Ja kyllähän sitä hyvin pärjätään...
  Teillä riittää nyt aurinkoa ja yhteisiä äiviä, joten nauttikaa niistä. Pakko sanoa, että ihan haikealle tuntuu sun puolesta nuo Rooman jäähyväiset. Pakko tunnustaa kuitenkin, että ilomielin otetaan sut taas kotikulmillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo aika mun näköiset läpsyt? 7.95€ maksoi, eli ei suurta lovea tullut lompsaankaan!

   Ja me nautitaan, vaikka aika haikeissa tunnelmissa on täällä kaikkien jäähyväisten merkeissä tullut oltua.

   Poista
 6. Tietysti unohtui täältäkin päästä toivottaa Jonille mukavaa reissua, mutta varmaan se on jo alkanutkin sellaisena... Kuulin Katrilta vähän teidän reissun etenemissuunnitelmia, ja tuntui kyllä tosi mahtavalta. Ja että se vielä huipentuukin Mailandiin, auf Deutsch! Ehkäpä nämä paikat Rooman jälkeen tuntuvat vähän pienemmiltä, mutta nähtävää ja koettavaa varmaan löytyy! Viimeinen ehtoollinen, se taulu nääs, olisi kyllä sellainen sykähdyttävä nähtävä siellä Mailandissa, että voin suositella, samoin tekisi varmaan Tante Rapukin. Nautiskelkaa nyt toisistanne ja loppumatkasta ja reissailkaahan turvallisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia vaan! Hyvin on tosiaan alkanut, ja vaikka Rooman päivät hupenee, niin kivoja juttuja on vielä luvassa. Me nautitaan ja reissaillaan turvallisesti!

   Poista
 7. "You are such a smiling person that you deserve all the best in the world!" - Ihanasti sanottu! :) Tuon jälkeen varmasti vasta hymyilyttääkin.

  Vaihdon päättyminen on kyllä tavattoman haikeaa, mutta toisaalta Suomessa odottaa sitten jotain ihan parasta, eli se koti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hymyilyttikin. Ihmiset saisi olla vieraille tyypeille useamminkin ystävällisiä :)

   Ja oot kyllä oikeassa, että haikeaa on. Täytyy vaan ajatella sitä sen kannalta, että on onnekas, kun on saanut kokea jotain näin ainutlaatuista ja mahtavaa täällä.. ja kyllä tässä tosiaan on alkanut jo vähän kotiakin kaipaamaan!

   Poista