perjantai 13. heinäkuuta 2012

Musei Capitolini

Tiistaina käytiin Lisan kanssa tutustumassa Musei Capitoliniin, siis museoihin, jotka siis sijaitsee nimensä mukaisesti Capitolium-kukkulalla, ihan Rooman keskustassa. Capitolium on yksi niistä seitsämästä kukkulasta, joille Rooma muinoin rakennettiin. Siellä sijaitsi vaaanhan Rooman tärkein temppeli, Jupiterin temppeli, jonka raunioita on osittain vieläkin nähtävissä museon sisällä.

DSCN0987DSCN0988

DSCN0991

Museo on täynnä patsaita ja maalauksia. Kuuluisin patsas on varmaan pronssipatsas, jossa naarassusi imettää Remusta ja Romulusta. Museon sisällä on myös iso pronssipatsas Marcus Aureliuksesta. Alkuperäinen on siis sisätiloissa ja kopio siitä edelleen ulkona, Campidoglion aukion keskellä, mihin eräs herra nimeltään Michelangelo sen muinoin sommitteli. Maalauksista kuuluisin lienee Carvaggion Fortune Teller.

DSCN1004
DSCN1003
DSCN1018

Olihan se mielenkiintoista ja onhan siellä tämmöisen todellisen roomalaisen käytävä. Mutta rehellisyyden nimissä myönnettäköön että ehkä tuli taas pariksi päiväksi patsas-, ruma renesanssivauva- ja taulukiintiö täyteen. Museolta maisemat on kuitenkin niin näyttävät. Yhden rakennuksen ikkunasta näki ihanan ilta-aurinkoisen Colosseumin ja museon takaa sai taas kurkkia oikein hyvillä näkymillä Forum Romanumille, jossa muinoin oli poliittisen toiminnan ydin.



DSCN1021 DSCN1035 DSCN1029 DSCN1031

Olihan se tällaisille pienille aivoille, tällaisilla helteillä myös aika uuvuttavaa. Kulttuurin täyteistä iltaa täytyikin käydä vähän keventämässä pitsalla kahden ja puolen tunnin ahkeran museoinnin jälkeen. Nams! Kuvia ei tosin ehtinyt napsia kun pitsat ja suplit meni parempiin suihin niin nopeasti.

7 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun joku hoitaa tuon kulttuuriin tutustumisen! Siellä sitä nähtävää riittää teille roomattarillekin, aina vaan uutta patsasta ja pytinkiä.
    Ei ne renesanssivauvat kyllä ole minunkaan mielestä suloisimmasta päästä, sori vaan taiteilijat pilven reunalla!
    Pizzalla onkin sopiva rentouttaa itteään tuollaisen kulttuuripläjäyksen jälkeen. Ehkä myös jäätelöllä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit kun palaan Suomeen niin ei tarttekaan pariin vuoteen kulttuuria harrastaa, täältä saa yliannostuksn! :D

      Ja sillä kertaa ei kyllä enää jätskejä mahtunut massuun!

      Poista
  2. Namnam! Kylläpä mullekin maistuis nyt tuommonen pitsa! Ja supli?

    Jos ei muuta jääny käteen tuolla reissulla niin ainakin voit sanoa nähnees taas kuuluisia taideteoksia yhtä ja toista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syötiinkös me sun kanssa niitä ollenkaan? Ei vissiin, mutta sit kun tuut niin syödään, Formula 1:ssä on hyviä :)

      Poista
  3. Hei, luin jostain lehdestä, että tuo susipatsas onkin jokin kopio vanhasta etruskilaisesta pronssipatsaasta, eikä olekaan niin vanha, kun on väitetty. Teikäläiset viranomaisetkin ovat kuulema myöntäneet, että valehdeltu on!!?? Voi noita italialaisia berlusconeja! Että tällaista täällä pohjolan lehdissä kirjoitetaan. Onko moista juttua siellä kommentoitu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää olen kyllä kuullut samaa tarinaa! Kun mentiin sinne museoon, niin sanoin että kuulin kyllä että tämä ei olis se alkuperäinen. Yritettiin etsiä museossa siitä tietoa, kun kaikista muistakin tärkeistä jutuista oli infoplakaatit vieressä, mutta sudestapa ei sanottu missään mitään! Eli pitänee paikkansa, että vähän vilunkia on..

      Poista
    2. Ihan piti Googlailla tätä asiaa, ja ilmeisesti siitä ei täydellistä varmuutta vieläkään ole, mutta tällaista tietoa löytyi:

      aiemmin on luultu että se susi on etruski-taidetta 500 luvulta eKr, Romulus ja Remus on kenties lisätty 1500-luvulla (jKr, luonnollisesti). Mutta joillakin testeillä on vissiin saatu osviittaa siitä, että ei se susikaan ole kuin 1300-luvulta. Mene ja tiedä, mikä on totuus!

      Poista