tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kaikki loppuu aikanaan

Lähdettiinpäs taas liikkeelle vähän turhan dramaattisella otsikolla! Naputtelen viimeistä kertaa täältä legendaarisesta Via Padovan kämpästä, sillä vuokraemäntä tulee vähän ajan päästä hakemaan mut, ja heittää autolla kamoineni uudelle kämpälle. Tänään olen siis siivonnut ja pakannut, ja vienyt roskia (12 kassia, jepjep!) ja nyt istun viimeistä kertaa keittiönpöydän ääressä.

DSCN0953

Vielä ei tarvitse Suomeen asti lähteä vaan mulla on kaikkiaan vielä vähän reilut viisi viikkoa Italia-aikaa jäljellä. Tänään joutuu kuitenkin jättämään taakseen tän kämpän, jossa oon edelliset 4,5 kuukautta asustanut. Tänne jää ilmoitustaululle kuva tämän kevään asukkaista, ja kasoittain mahtavia muistoja. Tällä samalla keittiön tuolilla istuin 19.2. itkemässä teemuki kädessä, kun olin juuri tullut Roomaan ja oli niin kova väsy ja ikävä kotiin. Vähän myöhemmin sain yhdet jos toisetkin naurukohtaukset tällä samalla tuolilla. Sellaiset hepulit, että nauramista ei vaan pysty lopettamaan.

Tän kämpän käytävässä on tanssittu monet huikeat biisit mitä näyttävimmillä muuveilla ennen ulos pippaloimaan lähtemistä. Kerran tanssittiin keittiössä Sigridin kanssa ja vastapäisestä asunnosta näytettiin peukkuja (sinä päivänä olin käynyt tekemässä viimeisen tenttini, jee!). Tähän keittiönpöydälle on usein kasattu herkkuja, joita monet kaverit on tullut meidän kanssa mutustamaan. Yhtenä iltana istuttiin tässä ihan vaan neljästään, meidän kämppisten kesken, kun ulkona satoi kaatamalla ja ukkosti. Juotiin teetä ja syötiin jätskiä, ja minä kielsin kertomasta kauhutarinoita.

DSCN0954

Kylppärissä on tullut otettua erinäiset kylmät suihkut, kun unohdin taas kerran, että pyykkikone oli pyörimässä samaan aikaan. Silloin ei suihkussa nimittäin lämmintä vettä tullut. Ja jos joku avasi vesihanan keittiössä hävisi paine suihkusta lähes kokonaan.

DSCN0957

Tuolla makkarissa on tullut makeasti kuorsattua ja väsyneenä hihiteltyä. Varsinkin silloin kun Sigrid kertoi pienestä sattumuksesta, jossa hällä oli menneet hieman sekaisin italiankieliset sanat kissalle, ja miesten privaateille paikoille. Se huone on tullut siivottua niin monta kertaa, koska jokaisen siivoamisen jälkeen sain sen sotkettua uudestaan jo samana iltana.

DSCN0969

(Mitä tykkäätte avaimenperästä?)

Nyt täällä on niin tyhjää, hiljaista ja yksinäistä! Ja ensi syksynä täällä ehkä asustaa taas uusi nelikko vaihtareita. Vaikea edes kuvitella tänne joitain muita kun meidät.

Muutokset on tyhmiä!

Ps. tulee niin ikävä noita meidän sotilaitakin! Kuka mua nyt pyytää aina treffeille, häh?! (Joni, wink wink!) Ja just olin tutustunut yhteen naapuriinkin. Onks pakko muuttaa, jos ei haluu?

6 kommenttia:

  1. On varmaan haikea lähteä asunnosta jossa olet viettänyt mukavia hetkiä hyvien kavereiden kanssa. Tuli muistot mielen kun tuli kurkittua tuosta teidän kämpän ikkunasta kadulle. Varmaan tulet muistaman tuon huoneen pitkään, no ei muuta kun uusia huoneita kohti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se aika haikeaa, ja sitten kun sattuu vielä olemaan kyseessä henkilö, joka rakastaa muutoksia yhtä paljon kuin minä! Huh huh. No, onhan siitä selvitty ja onneksi edes ne muistot säilyy.

      Poista
  2. Tämähän meinaa mennä ihan vetistelyksi täällä päässä!
    Asunto ei ollut luksusta, mutta muistot ovat sitä ihan varmasti! Naurua, kyyneleitä, hyvää ruokaa ja joskus vähän iisimpää sapuskaa... tanssiaskeleita (näen sinut siinä käytävällä menemässä!) ja siivousvuoroja (aika paljon jäi roskia sulle, vai saitko itse niin paljon aikaiseksi vajaassa viikossa?) jne. jne.
    Toivottavasti viimeisten Italianviikkojen uudet kämmpikset on mukavia ja sielläkin huushollissa nauru raikaisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä nyt vielä vetistellä! Ei vainenkaan, joka päivä meinaa olla aihetta vetistelyyn mutta kovasti koitan tsempata, että pysyisin kovana!

      Ja täytyy kyllä sanoa, että niissä tanssiaskelissa oli kyllä näkemistä!

      Poista
  3. Mää ehkä saan kunnian jopa oikeesti viedä sut treffeille! Ja kukapa tosiaan ois uskonut että tuohon paikkaan noin kiinnyt. Vaikka aika erilainen paikka olikin asua hetken aikaa niin varmaan aika lailla jää vaan hyviä muistoja kuitenkin? Nokka pystyyn ja kohti uusia haasteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paree ois viedäkkin, tai muuten suutun ja mustaks muutun! Minä en tosiaan ois eläissäni uskonut siihen kämppään niin paljon kiintyväni, mutta näin pääsi käymään. Toivottavasti en kohtaa uusia haasteita liian nokka pystyssä ;)

      Poista