torstai 5. heinäkuuta 2012

Mielenkiintoinen uusi koti

Äiti sanoi, että edellinen teksti oli niin surullinen, joten toivotaan, että tästä tulisi vähän iloisempi kirjoitus! Nyt oon siis majoittunut uuteen kämppään, ja jo kaksi yötä on tullut täällä vietettyä. Katu ei ole ehkä sieltä kauneimmasta päästä, mutta alueen pitäisi olla hyvä ja vielä turvallisempi kun entinen naapurusto Piazza Bolognalla (joka sekin on sieltä turvallisimmasta päästä, koska sitä asuttaa lähinnä opiskelijat).

DSCN0971

Tämä uusi kämppä on pienempi, mutta paremmassa kunnossa kun edellinen asunto. Tämä on oikeastaan aika sympaattinen. Ja koko kämpän levyinen parvekekin löytyy. Esimerkiksi kylppäri on kuitenkin rempattu ja kaikki toimii (no, melkein kaikki) joten ei valittamista. On muuten aika hassua, että täällä on niin paljon samoja tavaroita, kun edellisessä kämpässä. Samat lautaset, samat lasit, samat ruokailuvälineet, yövalot jne... molemmat kämpät omistaa siis sama rouva, joten sillähän tuo selittyy!

DSCN0972

Asumisjärjestelyt täällä uudessa kämpässä ovat kyllä jotain erilaista verrattuna edelliseen opiskelijakomuuniin parin tanskalaisen ja yhden saksalaisen kanssa. Tarkoituksenahan minun oli muuttaa tänne kahden opiskelijatytön kanssa asumaan, toisen kanssa jaettuun makuuhuoneeseen. No, eipä mennyt ihan niinkun Strömsössä!

DSCN0973

Molemmat edellä mainutut tytöthän nimittäin oli jo lähteneet kotiin, ja sen sijaan sain kuulla, että täällä huonettani jakamassa on tyttö Singaporesta. Hän oli reissaamassa Barcelonassa, ja tulisi myöhään illalla kotiin sinä päivänä kun muutin. No tulihan hän, oli ollut reissaamassa Euroopassa vierailemassa olevan perheensä kanssa. Siinä sitten esittäydyttiin ja minä kysäisin, että niin kukas muu täällä sitten asuu (yksi makkari vielä vapaana, kerta me jaetaan tuo toinen), johon tämä tyttö vastasi, että "Minun perhe!".

DSCN0974

Joten nyt minä jaan tämän asunnon Singaporelaisen perheen kanssa. Makuuhuoneeni jaan perheen tytön ja äidin kanssa! Siis ihan oikeasti. Rehellisyyden nimissä ensin olin jo valmistautumassa valittamaan asiasta vuokraemännälle tai sinne toimistolle, josta tämä kämppä mulle välitettiin, että en mää nyt kyllä ihan tämmöiseen asumisjärjestelyyn ole ilmoittautunut. Kävi kumminkin ilmi, että tällä perheellä on tarkoituksena reissailla aikas paljon, ja he jo eilen lähtivätkin kymmenen päivän Euroopan kierrokselle, jonka jälkeen he ovat täällä kämpillä neljä yötä ja palaavat kotiin Singaporeen.

DSCN0975

Päätin sitten, että olkoot. Viittä yötä lukuunottamatta mulla on koko kämppä yksinäni käytössä, ja vuokraa maksan 340 euroa. Eli ihan kohtuullista. Ja sitäpaitsi jos liikaa ahdistaa, silloin kun tämä perhe täällä majailee, niin menen yökylään vaikka Lisalle. En siis tosiaan tarkoita, että kenessäkään näistä perheenjäsenistä olisi mitään vikaa! Päin vastoin, he ovat kaikki niin ystävällisiä ja kohteliaita, että se on mulle liikaa! Vaikka on herttaista, että mää olen kuulemma nyt perheenjäsen, ja perheen äiti laittaa mulle aamiaista ja lounasta ja ja ja, niin on se kumminkin vähän ahdistavaa. Mää haluan olla kuitenkin vastuussa itsestäni, menemisistäni, tulemisistani ja syömisistäni. Arvostan kyllä kaikkea ystävällisyyttä ja vaivannäköä, mutta kyllä se tekee mun olon myös vähän vaivautuneeksi. No, nyt on kuitenkin vielä kymmenen päivää jolloin saan täällä nauttia ylhäisestä yksinäisyydestäni. Voi kyllä olla, että sen jälkeen jo kaipaan ympärilleni muita ihmisiä, kun on tähänkin asti tottunut hulinassa asumaan!

Huomenna Milla tulee vierailulle Roomaan, oon ihan täpinöissäni! Jee!

6 kommenttia:

  1. Kivan näköinen asunto. Aika hulppea tuo huonekorkeus ja etenkin tuossa kylppärikuvassa sen huomaa!
    Skypessäkin jo sanoin, että kyllä minäkin äitinä saattaisin "omia" tuollaisen yksinäisen (?) opiskelijatyttösen jos asuisin samassa kämpässä, ja varmaan kutsuisin yhteisille aterioillekin. Koita vaan kestää kohteliaasti! Aika harvassa teidän yhteiset päivät on.
    Hauskaa viikonloppua sulle ja Millalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onhan nää vähän Suomen totuttuja mittoja korkeammat, mutta samaa luokkaa kun edellisessäkin kämpässä. En tiedä huomasitteko siellä, mutta aikas korkeathan ne oli huoneet sieläkin!

      Ja saadan sitä toki kohtelias olla, mutta ei mua saa ahdistaa hengiltä! :D

      Poista
  2. Ei kyllä ollenkaan hassumpi diili. Ja täytyypi muuten sun kysäistä vuokraemännältä, että saisinkohan minä sitten tuolla muutaman yön yöpyä, jos kerta vähän edullisemmin kuin hotellissa vois nukkua :)

    On kyllä hyväkuntoisen näköinen kämppä! Varsinkin tuon kylppärin osalta! Ehkäpä sen muutaman yön jaksat tätä uutta "perhettäsi", ja nautihan nyt viimeisistä viikoista siellä! Nimittäin kohta tuun sut jo hakemaan pois sieltä! Ja kuukauden päästähän ollaan jo Suomessa takasin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän meillä on suunnitelmissa tehdä :)

      ja ei täällä mikään muu noin hyvässä kunnossa ole, kun toi kylppäri, mutta kiva että edes joku! Kaks viikkoo niin tuut jo, huih!

      Poista
  3. Terkut täältä sateen keskeltä! Voihan vitsi, kun sulle onkin nyt vielä sattunut tuollaista kaikkea hauskaa! Tuo singaporelaisten juttuhan on tosi kivan tuntuinen, kunhan siitä eka hämmästyksestä olet päässyt. Usko vaan, vaikka kovin itsellinen haluaisitkin ollakin, niin kiva on sitä sitten kotona ja ainakin sitten vanhana mummuna muistella! Meillä täällä viisi väsyttävää lomapäivää takana ja nyt töihin! Koeta sinä nyt vielä hetken aikaa viihtyä siellä lämpimässä ja itse asiassa voisit tuoda sen lämpimän mukanasi tännekin päin, ei oo turhan monta aurinkoista päivää sisältynyt tähän puoleen kesään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on ajateltava, että kokemuksen ja kulttuurielämykse kannalta se on otettava! Onpahan sitten tuttuja sielläki päin maailmaa.

      Ja tässä täytyy nauttia lämmöstä ja kaikesta aihanasta, kun vielä vähän on aikaa. Mielelläni tuon myös lämmön Suomeen mukanani, sehän voi olla etten muuten siellä enää tarkene!

      Poista