keskiviikko 1. elokuuta 2012

Terkkuja Firenzestä!

Rooma on nyt jätetty taakse. Vähän mieli olisi haikea, jos sitä uskaltautuisi ajatella, mutta onneksi ei tarvitse, kun nyt on loma! Tai siis.. lomahan mulla on ollut jo pidempään, mutta lomareissua on vieläkin reilu viikko jäljellä. Eilen saavuttiin tänne Firenzeen ja täälläkin on aika ihanaa. Tää tuntuu ihan pikkukylälle Rooman jälkeen, mutta täällä on romanttista, tunnelmallista ja rähjäistä mutta kaunista. Ja kyllähän ne täällä Toscanassa osaavat ruokaakin laittaa.. niin ja tehdä nahkalaukkuja!

IMG_1285
IMG_1313 IMG_1343
IMG_1354
IMG_1360
IMG_1296
IMG_1395
IMG_1366

Mutta kaikki hyvin ja kaksi onnellista mutta väsynyttä matkalaista täällä pötköttelee hetken hotellilla keräämässä voimia. K-18 sisältöä: Birra Moretti, Bacardi Breezer ja Lontoon olympialaiset (tämä ei enää K-18) antanevat sen verran voimaa, että kohta jaksaa taas lähteä syömään! On tämä elämä niin rankkaa!

Mukavia kesäpäiviä kaikille muillekin, kuulemma siellä Suomessakin tarkenee! (täällä tosiaan tarkenee kertovat nimimerkit suolajälki ja hikirantu)

9 kommenttia:

 1. Taas niin ihania kuvia, upeita rakennuksia ja maisemia. Ja varmaan tuo yksi kiva rappukäytävä oli sinne kupoliin; montakohan askelmaa oli? Muistaakseni Toscanasta on ennenkin kuulunut jotain mairittelevia ruokatarinoita. Ehkä kannattaa kokeilla muutakin kuin herkkupizzaa! Hyviä lomapäiviä sinne!
  Joo, suht lämmintä on, ei enää hellettä, tänään vain 3 sadekuuroa eli homma sikäli entisellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 414 porrasta virallisesti, Jonin laskelmien mukaan 419. Ja ei tosiaan tonne Duomon kupoliin menty, vaan tuohon vieressä olevaan kellotorniin.. mikä näkyy tuossa kuvassa ennen porraskuvaa. Siksipä sieltä ylhäältä nähtiin myös tuo kupoli!

   Poista
 2. Heippa vaan ja terveiset sinne Firenzen suuntaan täältä kylmän kalseasta Suomesta ja tarkemmin Ukontieltä! Piti vaan sen verran kommentoida, kun juuri laittelin valokuvia järjestykseen, että tuo Birra Morettihan taisi kuulua jo aiemminkin "perheslangiimme", kun meillä olevassa Rooman kuvassa Oksus ja Tante Raili poseeraavat Birra Moretit kädessään Colosseumin lähettyvillä. Arvatenkin olette väsyneitä, mutta onnellisia ja matka jatkuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, Birra Moretti taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus!

   Ja kyllähän tässä vähän väsyttääkin, mutta onneksi on nyt saanut keräillä voimia uima-altaalla löhöillen.

   Poista
 3. Ciao ja hikiset terveiset Grazista! Eikö olekin hienoa se Toscanan seutu?! Nyt menee aika lähinnä telkkarin ääressä olympialaisia katsoessa. Tiesitkö, että isotätisi Kaarinan mies, Paavo Hietala, oli Lontoon olympialaisissa 1948 neljäs paineissa?
  Onkohan teillä seeuraava etappi jo Milano? Toivottavasti on vielä paljon rahaa lompsassa, koska sieltä saattaa löytyä jotakin muodikasta ostettavaa! Hyvää loppulomaa Bella Italiassa! Joko pizzaa tulee korvista???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciao ciao! Hikiset terveiset takaisin. Toscanan seutu oli kyllä tosiaan hienoa.. kertakaikkisen hurmaavaa kyllä.

   En kyllä tiennyt, että tässä voisi suorastaan ylpeillä omaavansa olympiamenestystä (kun muutamia mutkia oikoo!). Meidänkin on tullut hotellilla löhöillessä kisoja katsottua, tosin näillä italialaisilla kanavilla näytetään lähinnä miekkailua!

   Seuraava etappi on Milano, sinne suunta tiistaina. Jos vähän olisikin rahaa jäljellä, niin en tiedä, voiko sitä mitään ostaa. On nimittäin matkalaukut aika pullollaan jo. Pizzat ei vielä korvista ulos tule, mutta sanoin Jonille, että ehkä pastaa ei tarvitse ekana kokata, kun kotiin pääsen...

   Poista
 4. Joku tais olla vähän elementissään tuolla laukkumarkkinoilla ;) Sieltä olis voinu yhen laukun ostaa matkalaukuks ja täyttää sen pienemmillä laukuilla! :) Kiva reissu on ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kumpa oliskin tehty niin!!

   Poista
  2. Ehkä on hyvä, että Joni on pitänyt sua aisoissa, Kirsi!

   Poista