torstai 7. kesäkuuta 2012

Äiti ja isi vol. 2

VAROITUS! Tätä blogitekstiä kuvittaa mooonta turistipotrettia!

Nyt on äiti ja isi lähetetty kotimatkalle.. no itseasiassa ne taitavat olla kohta jo kotona asti! Vaikka olikin älyttömän mukavaa saada lomalaisia tänne vieraaksi, niin kyllä se myös voimille otti. Aktiivisen matkaoppaan takia, kröhöm, tämä taisi olla niitä lomia, josta toipumiseen tarvitsee toisen loman.. vietin tänään päivän "toipuen" rannalla, joten eiköhän tässä pian päästä taas arkeen kiinni.. hihi.

IMG_2290

Iskän tulo oli tosiaankin lyhyen-suunnittelun-yllätys, mutta oikein mukava sellainen! Majoittumisestakaan ei koitunut ongelmia, kun oltiin varattu kahden hengen hotellihuone ajatuksena, että minä sitten yöpyisin siellä äitin kanssa.. matkalaukkukin oli tosiaan pakattu, mutta eipä sitä sitten tarvinnut mihinkään raahata. Muutaman kerran äiti ja isi kaipailivat jotain, aurinkorasvaa tai mitä milloinkin, niin huomautin vain, että tiedän kyllä sen olevan tarpeen, siksi se on mulla kotona matkalaukussa. No, äitin ja iskän hotellihuone oli ihan kiva. Käsienpesuallas varsinaisen huoneen puollla varmisti sen, ettei kukaan livahda vessakäynnistä pesemättä käsiä! Pieni insidentti sattui wc-pöntön renkaalle, mutta siitäkään ei lisälaskua rapsahtanut!

IMG_2293 IMG_0457

Hotellin läheltä löytyi myös vakkariksi muodostunut kuppila, "Kaken baari", mistä oli aina hyvä hakea vähän virkistystä ennen ja jälkeen rankan turisteilun.

IMG_0462 IMG_2299

Paljon ehdittiin kokea ja nähdä äitin ja iskän kanssa. Myös paikallinen parkkeerauskulttuuri kävi äitille ja iskälle nähtävyydestä!

IMG_2399

Parina ekana päivänä hoidettiin kaikki tärkeimmät turistijutut, historiallisen keskustan nähtävyydet, Vatikaani ja Colosseum. Minäpä reippaana tyttönä aivot kotiin unohtaneena korkeanpaikankammoisena ehdotin myös vierailua Pietarinkirkon kupoliin. Näkymät oli varmaan ihan kivat, jos ei istunut seinän vieressä itkua tihrustaen. Pakko oli kuitenkin takapuoli nostaa ylös penkistä parin valokuvan verran.. sen jälkeen kun äiti sanoi että joku (kenties norjalainen) turisti kuvasi minua lomavideolleen.

IMG_2334 IMG_2314 IMG_2338 IMG_2367 IMG_2369 IMG_0548 IMG_0552 IMG_0546 IMG_2403 IMG_2418 IMG_0605

Nyt täytyy rientää, koska maha huutaa ruokaa. Palaillaan!

12 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja ihan tutun näköistä porukkaa. Anteeksi vielä kun melkein pakotettiin sint Pietarin kirkon kupolissa kaiteen lähelle ottamaan kuvia. Oli sinne aika kiipeäminen mutta se kannatti oli niin mahtavt näkymät. Sanoin äidille että oli paras lomareissu mitä olen koskan tehnyt. Nähtiin niin paljon kaikkea historiallista kuen esim. se vanha kylpylä en muista nyt sen nimeä.Myös siellä Tivoli nimisessä paikassa ne kaikki viisisataa suihkulähdettä oli hienoja. Eiköhän sieltä saatu joitakin vesiaihe ideoita omallkin pihalle.Kun vielä ruoka,juoma,jäätelö kaikki oli hyvää niin loma oli täydellinen. Kiitoksia sinulle vielä paljon hyvästä opastuksesta.Toivottavasti sinun jalat toipuu nopeasti vaikka käveltiinkin tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän siinä nyt ole mitään anteeksipyydeltävää, minähän sinne kiipämistä ehdotin!

      Ja ilo oli minun puolella, mutta kiva kuulla jos on ollut hyvä lomareissu! Tulihan meidän aika paljon nähtyä ja kierreltyä, mutta onneksi välillä otettiin rennostikin, ettei mennyt pakkopullaksi nähtävyyksien kiertely!

      Poista
  2. Kiva mekko. Voitaisiin facebookissa tehdä sellainen alustava matkasuunnitelma mun tuloa varten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thänks.. olin kyllä päättänyt että en laita sitä kertaakaan näitten vieraitten aikana kun se oli päällä jo alman ja juuson lomalla ja joninkin käynnillä.. vaikutan pian sille, ettei mulla oo muita vaatteita, kun kaikkien lomakuvissa on vaan yks ja sama mekko :D

      Poista
  3. Jopas näyttää lämpimälle noissa kuvissa!
    Hotelli oli vaatimaton, mutta riittävä. Kun selvittiin yöstä keskeltä notkolle menneessä, kahden hengen hetekassa, niin aamupala oli iloksemme monipuolinen ja ok. Totta puhuen kuitenkin omassa sängyssä nukutti viime yönä hyvin!
    Komiat näkymät tuolta Pietarin kirkosta. Ja saatiinhan opaskin irti seinästä hetkeksi!
    Otettiin muuten sen verran kuvia kummallakin kameralla että niissä riittääkin vatkaamista pitkäksi aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös niissä kuvissa aika lämmintä ollutkin?

      Joo, sillä mää en vielä oo jaksanutkaan teidän vierailusta enempää kirjottaa kun tuo kuvasavotta on niin loputon, että väsähdän kun pelkästään ajattelen niiden läpikäyntiä!

      Poista
  4. Hyvin on turisteilla nähtävästi mennyt! Ainakin on paljon kuvia otettu ja hyviä ja hienoja. Kieltämättä tuossa kaupungissa viihtyy hyvin ja sinne mielellään lähden kesällä sitten uudestaan! :)

    Sitten voipi olla tuota lämpötilaakin jonkin verran enempi. Täytyy varmaan pakkaamiseenkin panostaa vähän normaalia puoltatoista tuntia enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta ethän sinä voi varmaan paljoa mitään pakata mukaan, kun pitää niitä Kirsin kampeita mahduttaa sinunkin kapsäkkeihin! Niin että tuo alla oleva juttu 15 minuutista varmaan riittää vallan mainiosti, heh heh!

      Poista
    2. Eikun nimenomaan pitää hyvin tarkkaan miettiä kaikki tavarat mitä itse ottaa mukaan ja mitkä on oikeesti välttämättömiä :) Ja jos lämmintä riittää niin kuinka monta paitaa on hikoilemiseen varattava.

      Poista
    3. Jeejee, kivaa kun tuut! <3

      ja miten niin, mulla on paljon kampetta... en ymmärrä mistä te puhutte!

      Poista
  5. Moikka ja onpas kiva nähdä näitä ihan oikeita turistikuviakin, varsinkin, kun niissä olevat turistit ovat jotenkin tutunnäköisiä! Kyllähän siellä isä ja äiti ovat varmaan hyvin viihtyneet ja saivat mukaansakin tosi paljon muisteltavaa. Niitä muistojahan on sitten kiva kelata vielä vanhempanakin kiikkustuolissa istuskellen. Onneksi vielä nuo ilmatkin sattuivat olemaan näille pohjoismaisille turisteille sopivat. Nythän Kirsi voit sitten vähitellen alkaa lämmittelemään niitä ilmoja Joniakin varten ja Jonille tiedoksi, että satunnainen matkaaja pakkaa matkalaukkunsa aina noin 15 minuuttia ennen lähtöä. Harvemmin tulee mitään turhaa mukaan, vain tarpeellista! Meillä oli Jyväskylästä pikkuvieraita kolmen päivän ajan, Vilma sairastui oksennustautiin maanantain ja tiistain välisenä yönä ja Aaron sitten seuraavana yönä. Lasten äiti, mahataudissa itsekin, nouti sitten pesueensa ennen aikojaan kotiin toipumaan. Eihän siinä sen kummempaa kuin sohvan pesu, tyynyjen ja peittojen pesua jne. Pappakin joutui lopulta siirtymään sohvalle nukkumaan matkahuovan alle, kun kaikki huushollin täkit olivat pesussa! Mutta näillä eväillä jatketaan kesää eteenpäin, tänäänhän vaikutti jo perin kesäiseltä, kun oli jopa 20 astetta lämmintä! Ajatukset vaan pakosti menevät sinne Rooman aurinkoon ja lämpöön, joten nautihan niistä meidänkin puolestamme! Terkkuja meiltä molemmilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voivoi, siellähän oli sitten kesäleiri saanut vähän lennokkaamman lopun, teidän klaanilla!

      Ja en taida paljon rohjeta alkaa enempää ilmoja lämmittelemään, nyt on ollut nimittäin niin hikevä viikko, että ne meidän suvun kuulisat viikset on valuneet hikeä koko ajan! Huhhuh, en uskalla edes ajatella millaista tulee heinäkuussa olemaan.

      Nytkin odotellaan ukkosta, että vähän tämä painostavuus helpottaisi!

      Poista