sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Heippa ja hyvää elämää!

(Olisin hirveästi halunnut otsikoida tän dramaattisesti And then there were three...)

Sunnuntaihuomenta! Tai no, siellä ollaan kyllä jo iltapäivän puolella ja täälläkin kello lyö puoltapäivää. Mutta rehellisyyden nimissä heräilin vasta reilu puoli tuntia sitten. Kaikki uni tuli tarpeeseen sillä höyhensaarille matka alkoi vasta noin viiden aikaan aamuyöstä - ja toisinkun arvelen rakkailla sukulaisillani käyneen, tällä kertaa valvominen ei johtunut minkäänlaisista pippaloista, vaan huomattavasti haikeammista syistä: viime yönä nimittäin lähti kotimatkalle ensimmäinen meidän kämppiksistä. Henrikin yhdistettyjä läksiäisiä ja synttäreitä vietettiin perjantaina (kuvat siis siltä illalsta!), ja nyt sitten lauantain ja sunnuntain välisenä yönä huikattiin viimeiset heipat ja lykättiin Henkka viimeisen kerran meidän ihanaan hissiin ja kotia kohti.

IMG_0864

Tuntuu niin hassulta nähdä tuolla käytävässä Henrikin huoneen ovet levällään ja huone ihan tyhjillään. Ja tuntuu hassulta ajatella, että neljä kuukautta on eletty niin tiiviisti. Nähty joka päivä, jaettu keittöt ja kylppärit ja kierretty yhdessä näkemässä ja kokemassa kaikkea ja nyt vaan sanottiin heipat ja se on ohi! Tanska ei kuitenkaan ole hirveän kaukana Suomesta, joten ei tämä ihan niin lopulliselta tuntunut, kun esimerkiksi heippojen sanominen Annalle, joka asuu Philadelphiassa. Tottakai hartaana toiveena on, että vielä nähdään (hihi, varsinkin kun olen "muutamia" kutsuja toistaiseksi kuvitteellisiin häihini jaellut), mutta ei sitä koskaan voi tietää. Varsinkin semmoisia kaukana asuvia ihmisiä, joista ei tullut tosi läheisiä, tuskin näen enää ikinä.

Oli hauskaa, heippa ja hyvää elämää!

IMG_0896

Onhan tässä vielä joidenkin tyyppien kanssa reilun kuukauden verran aikaa vietettävänä, mutta valtaosalle joutuu kyllä tulevan kahden viikon sisään sanomaan heipat. Suosituin kotiinlähtöaika kun taitaa kesäkuun loppu olla. Jos saa ihan rehelliseksi heittäytyä, niin kyllä minua myös vähän hirvittää, että kuinka yksinäiseksi tänne jää. Varsinkin viimeisen vajaan viikon, ennen Jonin tuloa (heinäkuun 27. päivä) olen ilmeisesti täällä ihan yksin. No, ei kai sekään niin kamalaa ole, hurautan junalla biitsille loikoilemaan ja lukemaan HALPOJA naisten- ja muotilehtiä! Ja nautin ylhäisestä yksinäisyydestäni (ja siitä, että Italian Voguen ja kesä-Voguen yhdistelmän saa alle viidellä eurolla, ja Cosmopolitan -lehden hintaan 2,20€!!).

Ei kai tuollainenkaan kamalaa ole... Mutta muutokset vaan ovat.

IMG_0899

Ps. tottakai olisin voinut nukkua viime yönä ennen Henkan lähtöä. Ja oma valintani oli myös herätä sanomaan heippa silloin aamu yöstä.. mutta minun kanssa eläneet ihmiset, ainakin Joni, varmaan hyvin tietää, että reagoin jännitykseen aina unellani.. kun joku vaivaa, huolettaa tai jännittää, ei uni vaan tule. Ei vaan tule.

6 kommenttia:

 1. On kyllä niin surullinen kirjotus. Ihan itteekin alkaa täällä itkettämään. Sun täytyy ajatella sit aina niin että saat siellä olla vielä mahollisimman pitkään ja nauttia kaupungista ja kaikista kavereista viimeseen asti! Sit saat tulla kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut. Ei oo tarkotus ketään laittaa itkemään, mutta mieli vaan oli niin haikea tuolloin.. nyt on lomafiilikset, joten mieli on vähän korkeammalla :)

   Poista
 2. Jäähyväiset on harvemmin hilpeitä. Ota kuitenkin siltä kannalta, että olipa kiva oppia tuntemaan toinen. Ja moniin voi pitä yhteyttä meilitse tai facebookissa, vaikka matkaa on ja tuntuu siltä ettei koskaan tavata. Mutta tämä elämähän on niin outoa, että koskaan ei tiedä missä vaikka 10 v tai 20 v päästä liikutaan, ja joskus voi sellaisella hetkellä tavata kahveella tms. jonkun nuoruuden tutun Rooman ajoilta. Kontaktit kantsii säilyttää!

  Ota heinäku loman kannalta. Tee kuin siinä kirjassa: nauti ja puhu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä yhteyttä pitää. Pitää vaan pitää huoli, että tulee kanssa pidettyä. On niin helppo sanoa, että ollaan yhteyksissä ja sitten ei ollakkaan! :)

   Ainakin nautin ja syön jos en ihan äidy italiaa puhumaan kovin paljoa :)

   Poista
 3. Kavereista eroaminen tuntuu varmaan alussa vähän haikealta. Mutta varmaan näet niitä vielä jossain vaihessa. Oli kiva tavata niitä siellä sinun luona käydessä, mukavan tuntuisia nuoria. Ota loppuaika siellä rennosti ja muista palvoa aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja te olitte niitten mielestä mukavia vanhoja, heh heh!

   Ja nyt tosiaan alkoi relaaminen, jee, eihän tässä auta muu kun suunnata puistoon pötköttämään!

   Poista