perjantai 17. helmikuuta 2012

Se surullisen kuuluisa pakkaaminen...

Hyvät vai huonot uutiset ensin? Hyvät tietenkin: matkalaukku on haettu kellarista! Siihen ne iloiset uutiset sitten taisikin loppua... pakkaaminen nimittäin ei ole kivaa! Kehuskelin Jonille, että on varmaan järkevintä tehdä niin, että valitsen ensin kaiken minkä haluaisin ottaa mukaan, ja sitten vähennän siitä ne vähemmän kivat pois - ja tadaa matkalaukku on pakattu. No, eihän se ihan niin helppoa ollutkaan. Niitä karsintakierroksia tarvittiin ensin kaksi, ennenkä viitsin alkaa edes pakkaamaan. Kun puolet näistä vaatteista oli pakattu, oli laukku täynnä ja painoa 23 kiloa, kröhöm.

Eihän siinä sitten auttanut kun karsia, ja karsia ja karsia vielä yksi kierros. Nyt laukku painaa 20,5 kiloa eikä siellä ole vielä kaikkea mitä haluaisin ottaa mukaan (ruisleipää, värikkäitä turkinpippureita ja joku tuliainen vuokraemännälle). Eli arvatkaas mitä edessä on vielä? Jep, karsimista... Onpahan ainakin hyvä tekosyy shoppailla paljon, kun eihän mulla ole mitään vaatteita eikä kenkiä mukana! Lisäkiloista saa tunnetusti maksaa ihan sievoisia summia, joten sekään vaihtoehto ei varsinaisesti houkuttele.

DSCN0263
Kuva1
Kuva2

(Onpas hyvä, että kävin nappaamassa kuvan tosta edellisen karsinnän myötä syntyneestä kasasta - huomasin nimittäin, että Jonihan on heittänyt sinne sekaan ne vaatteet, jotka aioin laittaa matkalle päälle!)

Salapoliisityöllä sain muuten selville vähän mun tulevista kämppiksistä. Tulen asumaan samassa huoneessa tanskalaisen Sigridin kanssa. Tämä kertoi kuulleensa, että samassa asunnossa tulee asumaan myös hollantilainen ja tanskalainen poika - aika mielenkiintoista! Panikoin sähköpostissa Sikelle (Joni keksi jo lempinimen!), että en ollut vielä aloittanut pakkaamista. No, ei se Sikelläkään ollut kovin putkeen mennyt. Kuulemma hänen rinkkansa oli lähtiessä ollut myös ylipainoinen. Sitten paniikissa, kiireessä, lähtöselvitystiskillä tehdyn karsinnan jälkeen oli käynyt Italiassa ilmi, että puolen vuoden reissua varten mukana on paitoja tasan kaksi!
Ei tässä auta muu kuin palata pakkaamaan - tai oikeastaan purkamaan kaikki ylimääräinen pois. Enää kaksi yötä Suomessa! Tänään on alkanut jännittämään niin, että tuntuu että tärisen kokoajan. Ja vähän oon tänään jo vollottanutkin, ihan vähän vaan.

13 kommenttia:

  1. Kiva, että toiseksi viimeinen yö meni täällä kotona Vihtavuoressa! Matkakapsäkit on jo mukana; täältä menee suora reitti Helsinkiin. Toistaiseksi kuitenkin kaikki, mitä olen kysellyt (äitien tapa kai), muistitko sen, muistitko tuon jne., olet muistanut. Varmaan jotain oleellista en muista kysyä, mutta eikös Rooma ole jossain Euroopassa päin, joten kai sieltä jotain saa ostettua - jos vain joku innostuisi shoppaileen...Ja kohta alkaa vielä kynsistudio matkaa varten; taidan siinä sivussa itsekin äheltää. Hyvää matkaa, ei kun: Buon viaggio! Osaanhan toki italiaa, kun olen ostanut matkaoppaan itsellenikin kesäkuta varten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä että oot muistanu myös sitä sanatonta viestintää harjoitella!

      Ja ei kai mulla auta muu, kun käydä vähän shoppailemassa. Varsinkin kun unohdin jo toisen kerran ainakin ne aurinkolasit! :D

      Poista
  2. Oi Kirsi niin ihanaa lukee tätä sun blogia!! Lupaa kirjoittaa monta kertaa sitten Italiasta! Ihanaa että pääset viimein matkaan :) Tykkäät varmasti! Hyvää ja turvallista matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ida ihanaa, kun luet! Ja kiitos hirmu paljon, kirjottelu jatkuu heti kun netti on hankittu! :)

      Poista
  3. Oli vähän haikea fiilis kun lähdit matkaan mutta samalla iloinen kun sait viimein toteutettua jo pitkään haaveilemasi Italian matkan. Toivottavasti reissusta tulee sinulle mukava ja saat paljon ihania muistoja. Hyvää matkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee, kiitos kaikesta jelpistä vielä!

      Poista
  4. Ihanaa kevättä sulle, Kirsi, koko meidän perheeltä! Jos passi, Visa ja puhelin ovat mukana, mitään tärkeää ei ole unohtunut. Iloisuutta, rohkeutta ja avoimuutta tuskin kotiin jätät :) Ja matkavinkkinä pari tosi tärkeää lausetta, joita suurella todennäköisyydella tulet tarvitsemaan: I signori Ricci sono arrivati a Roma. Piero e Paola aiutano la mamma a la cucina. Näillä fraaseilla (a la Viitasaaren lukio) ovet kuin ovet aukeavat! Goditi la primavera italiana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Jep, kaikki nuo näyttäisi olevan mukana! Ja kiitos myös fraasivinkeistä, nuohan on molemmat äärimmäisen hyödyllisiä! :D

      Poista
  5. Reissumies, siis reissunainen on perillä ja asettunut jo aloilleen! Nettiyhteyksiä odotellessa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuumeisesti jo ollaan raporttia odoteltukin... :)

      Poista
    2. Yritetään, yritetään! :)

      Poista
  6. Hei,
    Bongasin tàn blogilistalta ja halusin vaan sanoa, ettà tervetuloa Roomaan ja ihanaa kevàttà. Mielellàni jààn seuraamaan, ettà minkàlainen on Rooma vaihtarin nàkòkulmasta.

    Me vielà hetki asutaankin muuten ihan sun vaihtoyliopiston vieressà.

    baci,
    Elisa

    VastaaPoista