maanantai 20. helmikuuta 2012

Matka Roomaan

Roomassa ollaan ja yhtenä kappaleena! Matka alkoi sunnuntai aamuna puoli kuuden herätyksellä. Onneksi oltiin Jonin kanssa menty Cumulus Hotel Airporttin yöksi, niin voitiin tosiaan herätä niinkin myöhään, sen sijaan, että oltaisiin ajettu yötä myöten kohti Helsinkiä. Hotellissa pääsi aamupalallekkin, mutta jännitti niin paljon, etten saanut alas muuta kuin puoli kupillista teetä ja kaksi pientä haukkua leipää.

Lentokentällä ei ollut yhtään jonoa lähtöselvitykseen, joten meille jäi paljon aikaa istuskella kahvilassa ja vähän nyyhkiä. Sitten sanottiin heipat vähän enemmän nyyhkimisen kera ja ei muuta kun koneeseen! Vaikka Helsingissä oli kova lumipyry pääsi kone lähtemään ajoissa. Myös Riikassa vaihto sujui hyvin ja kone lähti ajallaan. Konekin oli ihan turvallinen vaikka lentolipuissa lukenut toisen pätkän koneen malli olikin vähän arveluttava. Yhteensä neljän tunnin lentelyn jälkeen laskeuduin Roomaan, etsin matkalaukun (pinkin hankkiminen helpottaa huomattavasti oman löytämistä!), ostin junalipun, ja köröttelin junalla keskustaan. Juna-asemalla hyppäsin taksiin joka (sen jälkeen kun taksikuskit olivat tapelleet riittävästi siitä kenen kyytiin menisin, ja saaneet tavarani kolmanteen taksiin) toi minut tänne kämpälle. Muutamien mutkien jälkeen pääsin kotiutumaan, ihan mukavaan tosin melko vanhaan asuntoon.

20120219_004
page
cats
DSCN0286
DSCN0287

Eilisilta meni aika väsyneissä merkeissä, mutta tänään kämppikseni (jotka ovat jo aiemminkin Roomassa käyneet!) näyttivät minulle vähän paikkoja Lähdettin käppäilemään hoitaaksemme muutamia asioita ja päädyttiin sitten käymään myös Espanjalaisilla portailla, Trevin suihkulähteellä, Piazza Venezialla ja Colosseumilla. Kameraa en tietenkään älynnyt ottaa mukaan, mutta eiköhän siellä tule vierailtua toisenkin kerran joten palataan siinä suhteessa asiaan!

Tänä aamuna olo oli vielä aika epätodellinen, ei tuntunut yhtään sille, että minähän olen Roomassa. Kai se johtui siitä, ettei ollut vielä nähnyt muuta kuin taksin ja kämpän sisukset. Tänään sen sijaan tuli kyllä aika monta sellaista hetkeä, että joutui ihan muistuttamaan itseään että hengitä - niin mahtavaa, isoa, upeaa, historiallista ja kaunista täällä kaupungissa on! Kaikki on vaan niin kertakaikkisen upeaa! Ja siitä huolimatta ilmapiiri on todella kotoisa ja tuntee kuuluvansa tänne.

Rehellisyyden nimissä myönnettäköön myös, että jalkani eivät ole koskaan olleet niin pahasti rakoilla, kuin mitä ne nyt ovat! Äskön tuli Skypeteltyä äitille ja iskälle, ja sitten Jonille myös, joten nyt täytyy lähteä valmistautumaan iltaan - luvassa on ainakin ruokaa ja muiden vaihtareiden tapaamista. Mukava ilta siis luvassa, ainakin jos näillä jaloilla pystyy vielä poistumaan tästä kämpästä...

16 kommenttia:

 1. Kiitos naapurin suojaamattoman netin! :) Koita tosiaan laittaa kivoja kuvia maisemista niin arvioin oonko tulossa käymään ;) (ei vaan, oon tulossa vaikka laittaisit kuvia roskiksista!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi koittaa! :) Mutta täytyy kyllä sanoa myös, että kaikki on oikeesti niin paljon hienomman näköstä, kun kuvissa!

   Poista
 2. Kivan näköstä siellä on! :) Ja on mukavaa nähdä missä sää asustelet. Muistahan aina laittaa kuvia lisää niin nään sitten lisää!

  VastaaPoista
 3. Jee, hienoa että pääsit perille hyvin. :) Mistä maasta sun kämppikset on kotoisin, englantiako puhutte keskenänne? Ja kuin kuuma siellä Roomassa tulee parhaimmillaan olemaan sun vaihdon aikana? t. Heli (Narinen - jos tunnet muitakin Helejä. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi kämppiksistä on Tanskasta, ja yksi tulee lauantaina saapumaan Hollannista. Englannilla on tähän asti menty, pääasiassa siksi, että toinen noista tanskalaisista ei osaa italiaa, kuin noin 5 sanaa!

   Ja lämmin tulee olemaan :) ystäväni Wikipedia kertoo, että toukokuun keskilämpötila on 17 astetta, kesäkuun 20,9 ja heinäkuun 23,9. Lisätietoja tämän luotettavan linkin takaa ;)
   http://en.wikipedia.org/wiki/Rome#Climate

   Ja kivaa Heli kun kommentoit! :)

   Poista
 4. Kiva, että pääsit perille! Nauti ajastasi täysin rinnoin. Moista kokemusta ei ehkä tule enää myöhemmin vastaan. Terkut meiltä kaikilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi koittaa nauttia. Puitteet on kyllä kertakaikkisen upeat! :)

   Poista
 5. Kiva nähdä kuvia kämpiltä - vaikka pyöritithän päivällä kyllä läppäriä skypeilyn aikana! Ota myös kämppiksistä kuvat, niin osataan paremmin tutustua myös heihin, kun kuitenkin joskus heistäkin kertoilet. Nyt jo tiedän heistä juoksuharrastukset ja sen että ruotsi kuulostaa heidän mielestä kauniilta! Pakko nähdä sellaiset ihmiset, jotka on tuota mieltä! Kyllä tämä tekniikka on mukavaa, kun saa keskustella fb:ssä, tai tässä kommentoida , puhelimesta ja skypestä puhumattakaan. Muistelen vain Helena- mummua, kun Tante Raili lähti maailmalle; oli vain vuokraemännän tai opiskelija-asuntolan puhelin ja vanhan ajan kirjeet. Kylläpä tässä itsekin tekisi mieli maailmalle, mutta ehkä huomenna lumipyryssä vain Jkl:ään asti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida kyllä uskaltaa kämppiksistä kuvia laitella, kun ei kenestäkään viitsi nettiin laittaa kuvia ilman lupaa! :(

   Ja eikös sullakin ole kesällä luvassa reissu tänne päin maailmaa? Ei muutakun opettelemaan sitä kieli-kirjaa läpikotaisin! :)

   Poista
 6. On ihan mukavannäköistä ja mukava kun jo skype pelaaa vaikkakin toisen liittymästä. Oli mukava nähdä sinut lähes livenä ja että olit tosiaakin yhtenä kappaleena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtenä kappaleena, mitä nyt jalat on aikamoista muussia! :)

   Poista
 7. Moikka vaan! Täältä vanha täti kuitenkin tervehtii ja toteaa, että kyllähän sinä isona tyttönä siellä pärjäät. Kauheeta, kun oot jo kertaalleen laahannut nuo kohteet, mutta ehkäpä eka kerta noin vauhdilla onkin hyvä, niin sitten toka ja myöhemmillä kerroilla pääset oikein nautiskelemaan. Eläkä sitten anna noille tanskan tytöille periksi, että mukamas ruotsia, ehdota vaan jotain muuta kieltä, italia siellä saattaisi olla ihan nasta juttu! Vähän tuntuu tuota kaukokaipuuta löytyvän muiltakin, joten Liisan terveisten mukaan ota nyt kybällä irti kaikki mahdollinen, mitä sieltä saat! Sellaiset pienet kaukokaipuuterveiset täältä Viitasaarelta lumen keskeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ensimmäinen pikakierros oli ihan hyvä sen puolesta, että nyt hahmottaa paljon paremmin missäpäin mikäkin on! Sitten voi toisen kerran mennä ajan kanssa nautiskelemaan ja ihailemaan!

   Terveiset takaisin sinne suuntaan!

   Poista
 8. Ciao bambina, kiva kun olet päässyt perille! Tutki vaan paikkoja ahkeraan, koska mielenkiintoista näkemistä siellä todella piisaa. Suosittelisin italiaa yhteiseksi kieleksi niitten muitten opiskelijoitten kanssa, sillä kokemukseni sanoo: yli 40 sitten olin Pariisissa kesän ja srilankalaisen Palin kanssa oli niin kiva praatata ranskaa ja se tuotti jopa hedelmää! Nähdään sitten 15.3. mun "hotellilla" kuuden maissa illalla ja lähdetään testaamaan roomalaiset pizzat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciao!

   Kyllä tässä varmaan pikkuhiljaa rohkaistuu enemmän ja enemmän puhumaan sitä italiaakin! Mutta reilun kolmen viikon päästä nähdään!

   Poista